Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Αλέξης Κωστάλας στη ThessNews:Έζησα την τηλεόραση πριν από το ξεκίνημά της!

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

05/11/2017 1:44 μμ

Αλέξης Κωστάλας στη ThessNews:Έζησα την τηλεόραση πριν από το ξεκίνημά της!

Αλέξης Κωστάλας στη ThessNews:Έζησα την τηλεόραση πριν από το ξεκίνημά της!

Γράφει thessnews

Συνέντευξη στην ΖΩΗ ΤΑΣΚΑ || zwitaska@gmail.com

Ο Αλέξης Κωστάλας, η πιο αγαπημένη φωνή της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης μίλησε στη ThessNews με αφορμή τη μοναδική παράσταση που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα τη ζωή της μεγάλης ντίβας της ελληνικής σκηνής Μαρία Κάλλας.

Aναφερόμενος στη σπουδαία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετάσχει.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι ο στόχος του Μ.Α.Ζ.Ι. (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα). Το Μ.Α.Ζ.Ι.  το ξέρετε όλοι πάρα πολύ καλά έχει μια παρουσία πάνω από πέντε χρόνια, συνεχής, συνεπή. Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το Μ.Α.Ζ.Ι. δεν πίστευα ότι θα κρατούσε τόσα χρόνια, αλλά βλέπω ότι χάρη στους ανθρώπους που είναι στο διοικητικό συμβούλιο αυτό συνεχίζει να είναι παρών και να προσφέρει. Οπότε ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι οι οποίοι περνούν δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια και χαίρομαι γιατί γίνεται μέσα από μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής την Μαρία Κάλλας» δήλωσε χαρακτηριστικά στη ΤhessNews ο Αλέξης Κωστάλας.

Υπογράμμισε ότι ο κόσμος που θα δώσει το παρών σε αυτή την εκδήλωση να μην περιμένει να δει μια μουσικολογική αποτίμηση της σπουδαιότητας της Μαρίας Κάλλας. «Να μην περιμένουνε μια ιστορική αφήγηση της ζωής της. Είναι μια συναυλία η οποία συμπεριλαμβάνει χορό, μουσική, αφήγηση και βίντεο. Αφορά στη Μαρία Κάλλας αλλά όχι σαν μια μουσικολογική ανάλυση η σαν μια παρουσίαση που θα έκανε ένας κριτικός μουσικής. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Μαργαρώνης μέσα από το κείμενο που έχει γράψει και το οποίο θα έχω την χαρά να αφηγηθώ εγώ είναι να μας δώσει το άρωμα αυτής της γυναίκας, να μας κάνει να νιώσουμε ότι ταξιδεύουμε μέσα από την μουσική μέσα από τις άριες που θα τραγουδήσει η σολίστ Ismini Giannakis, μέσα από τις χορογραφίες του κ. Μαργαρώνη που τις εκτελούν τέσσερις θαυμάσιες χορεύτριες της σχολής Diagonal. Να μας δώσει την αίσθηση της Κάλλας, να φύγει κανείς από την εκδήλωση και να πει ναι έζησα λίγο μέσα στον κόσμο αυτής της γυναίκας» είπε χαρακτηρίστηκα.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι μεγάλη ευθύνη όταν ασχολείσαι με ένα τέτοιο πρόσωπο «αλλά πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη βραδιά που αξίζει να πάει κανείς γιατί θα του αφήσει κάτι όμορφο αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει και τους σκοπούς του Μ.Α.Ζ.Ι. και από ότι γνωρίζω μέρος των εσόδων θα διατεθεί και για να γίνει επιτέλους το μουσείο της Μαρίας Κάλλας καθώς η εκδήλωση είναι υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας».

«Είναι τιμή μου που θα συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση»

Είναι τιμή του που τον προσκάλεσαν να συμμετέχει σε αυτή τη βραδιά όπως αναφέρει τονίζοντας πως ο δικός του ο ρόλος «είναι ο λιγότερο σημαντικός γιατί και ο πιο… “εύκολος” καθώς γνωρίζω ότι οι υπόλοιποι συντελεστές έχουν τρελαθεί στις πρόβες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κουραστεί με τις πρόβες ενώ εγώ έχω να διαβάσω όσο καλύτερα μπορώ ένα κείμενο το οποίο έχει γράψει ο κ. Μαργαρώνης.

Ο κ. Κωστάλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθρώπους του Μ.Α.Ζ.Ι. αναφέροντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία των ανθρώπων του. «Με την Πρόεδρο την κ. Γωγούση το φωτεινό χαμόγελο της οποία κρύβει μια μεγάλη δύναμη, υπομονή και πείσμα για να πετύχει τους στόχους που βάζει στο μυαλό της. Όλες οι κυρίες του Μ.Α.Ζ.Ι. συμβάλουν καθοριστικά για να γίνει αυτή η εκδήλωση η οποία είναι η κορύφωση μιας δραστηριότητας που έχει ξεκινήσει πάνω από πέντε χρόνια. Εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω το Μ.Α.Ζ.Ι. από έναν καλό φίλο και καταξιωμένο δημοσιογράφο τον Βασίλη Παπαβασιλείου και πραγματικά τον ευχαριστώ γιατί χάρη σε αυτόν όποτε μου ζητούν κάτι είμαι πάντοτε παρών» σημείωσε ο κ. Κωστάλας.

«Ήμουν η δεύτερη πρόσληψη που έγινε στο ΕΙΡ»

Ο κ. Κωστάλας μίλησε στη ThessNews και για την μεγάλη του εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης. «Είναι πολλά χρόνια και εγώ έζησα την τηλεόραση πριν από το ξεκίνημά της. Ήμουν η δεύτερη πρόσληψη που έγινε στο ΕΙΡ για την τηλεόραση που θα ξεκινούσα. Η πρώτη πρόσληψη ήταν ο σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης και 15 ημέρες μετά ήμουν εγώ. Έζησα την τηλεόραση στα χρόνια που γεννιόταν. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε κάτι που γεννιέται εκείνη την στιγμή. Η ΕΡΤ ήταν είναι και θα είναι για πάντα το σπίτι μου. Ο χώρος όπου έμαθα ότι έμαθα να ξέρω κάτι, που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι αν έκανα κάτι».

Οι αξέχαστες στιγμές που έζησε στην τηλεόραση

Ο ίδιος σημειώνει πως είναι πολλές οι αξέχαστες στιγμές που έζησε όλα αυτά τα χρόνια και επιλέγει να αναφερθεί σε μερικές από αυτές. «Το Millenium ήταν μια κορυφαία στιγμή για την παγκόσμια τηλεόραση στην οποία η ΕΡΤ είχε την τύχη και την τιμή να συμμετέχει καθοριστικά. Θυμάμαι ότι όταν φτάσαμε στην Αθήνα, ήταν οι φωτισμοί στον Παρθενώνα και ήταν προγραμματισμένα να δείξουν 3,5 με 4 λεπτά από την Αθήνα και σε εκείνη την φάση όταν ο κόσμος όλος έβλεπε την χώρα σου εγώ πήγαινα σε ένα στούντιο όπου μιλούσα αγγλικά για να βοηθάω τους σχολιαστές των άλλων χωρών. Το ίδιο έκανε κάθε σχολιαστής όταν ήταν στη χώρα του. Και ακούω τον σχολιαστή του BBC αφού είχαν περάσει τα τρεισήμισι λεπτά να λέει «πάμε πίσω στους υπέροχους φωτισμούς του Παρθενώνα» και έδειξαν 11 λεπτά».

«Πώς να ξεχάσεις κανείς εκείνη την υπέροχη στιγμή με την δύση στη Σαντορίνη με τη μουσική του Χατζιδάκι και την ορχήστρα των χρωμάτων να παίζει, μια μαγική δουλειά».

Από τις ξεχωριστές στιγμές δεν θα μπορούσε να λείπει η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης, αλλά και ο παγκόσμιος εορτασμός του Μότσαρτ και του Μπαχ. «Στον εορτασμό Μπαχ το 2000 η ΕΡΤ επί 24ώρες έδειχνε Μπαχ και το 2006 στον εορτασμό του Μότσαρτ επί 25 ώρες ήταν σε παγκόσμια σύνδεση» σημειώνοντας πως «δεν είναι απίστευτο λες είμαι τυχερός που μπόρεσα και συμμετείχα σε τέτοια γεγονότα».

Πως είπε το μεγάλο «ναι» στο Dancing with the Stars

Η πρώτη και η τελευταία συνεργασία του Αλέξη Κωστάλα με την ιδιωτική τηλεόραση ήταν η συμμετοχή του στο Dancing with the Stars του Ant1 ως κριτής με τον ίδιος να μην έχει μετανιώσει γι? αυτή του την επιλογή. Ωστόσο λίγο πριν απαντήσει θετικά κόντεψε να πεθάνει.

«Όταν μου έγινε η πρόταση το σκέφτηκα πάρα πολύ πριν πω το ναι. Μάλιστα την πρώτη χρονιά σε 5-6 ημέρες άρχιζε το dancing with the stars και εγώ δεν είχα πει ακόμα το ναι και ένιωθα άσχημα γιατί όλοι θα νόμιζαν ότι έκανα την ντίβα και αυτά αλλά δεν ήξερα τι να αποφασίσω. Βρισκόμουν στην Ιταλία για το παγκόσμιο του πατινάζ και θυμάμαι ήταν ημέρα Τρίτη και την Κυριακή άρχιζε και εγώ δεν είχα απαντήσει. Την ίδια μέρα είχα μετάδοση από το Τορίνο και περπατούσα αφηρημένος και ξαφνικά φτάνω στην άκρη του πεζοδρομίου και έπεσα. Πρόλαβα να γυρίσω στο πλάι για να μην πέσω με το πρόσωπο στην άσφαλτο, και καθώς πέφτω νιώθω μια ρόδα αυτοκινήτου να αξίζει λίγο τα μαλλιά μου και ακούω ένα φρενάρισμα. Ήταν ένα μικρό βαν. Ο οδηγός είχε τρομοκρατηθεί και του ζήτησα συγγνώμη. Μετά από μια ώρα συνειδητοποίησα ότι για δύο τρία εκατοστά η ρόδα του αυτοκινήτου θα μου είχε κάνει το κεφάλι λιώμα. Παίρνω τηλέφωνο μετά τον Γιάννη Λάτσιο και του λέω είμαι μέσα» ανέφερε στη ThessNews.

«Δεν μετάνιωσα, ήταν πολύ ωραία. Γνώρισα απίστευτους επαγγελματίες με μια πολύ καλά στημένη παραγωγή. Μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα με τους διαγωνιζόμενους. Ήταν πέντε χρόνια και το χάρηκα πάρα πολύ» σημείωσε για την εμπειρία του στο παιχνίδι.

«Την τηλεόραση την ανοίγεις επιλεκτικά»

Ο κ. Κωστάλας είναι στην τηλεόραση πενήντα δυόμιση χρόνια και μέσα από την δική του εμπειρία σχολίασε την τηλεόραση του σήμερα. «Δεν βλέπω πάρα πολύ τηλεόραση γιατί μου αρέσει πολύ να διαβάζω και προτιμώ να κάθομαι με φίλους από το να βλέπω με τις ώρες. Και πρώτα και τώρα η τηλεόραση έχει σημαντικά πράγματα τα οποία είναι με το τι ζητάει ο καθένας από αυτήν. Αν κάποιος έχει την τηλεόραση ανοιχτή από το πρωί μέχρι το βράδυ θα δει  και ασήμαντα και σημαντικά πράγματα. Για μένα την τηλεόραση την ανοίγεις επιλεκτικά για να δεις συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό που ζητάς αυτό βρίσκεις. Και υπήρχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι σημαντικοί στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο που αγαπούν αυτό που κάνουν και σέβονται τον εαυτό τους και σέβονται τον ακροατή τους ή τον τηλεθεατή τους. Αν αυτό ζητάς αυτό θα βρεις, αν απλά κοιτάς χαζά, χαζά θα δεις» είπε χαρακτηριστικά.

INFO

08 Νοεμβρίου 2017  20:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1) Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι συντελεστές της παράστασης:

Καλλιτεχνική διεύθυνση –Διεύθυνση Ορχήστρας: Μιχάλης Χατζηαναστασίου

Σολίστ: Ισμήνη Γιαννάκη

Σκηνοθεσία- Χορογραφίες- Κείμενα: Ιωάννης Μαργαρώνης

Σκηνικά: Αθανάσιος Κολαλάς

Συμμετέχουν: Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

Χορωδία της Ελληνικής Ένωσης Μουσικών Εκπαιδευτών

Σχολή Χορού Diagonal

Αφήγηση: Αλέξης Κωστάλας

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

40?, 30?, 20?, 12?, 6? (φοιτητικό)

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

25.10.2021 10:00 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του για κανονική διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο του, παρά την απόφαση μη διεξαγωγής παρελάσεων στο Νομό

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 8:00 πμ

Αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες στον κόσμο του Άρη. Εξελίχθηκε σε ένα από τα σημεία αναφοράς της αγωνιστικής αναγέννησης των κιτρίνων μετά τη δεύτερη πτώση τους στη Β’ Εθνική. Ήρθε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ιούλιο του 2006

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ , Σωκράτης Φάμελλος.    Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας που ξεκινάει από την ενέργεια, τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες και επεκτείνεται σε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 7:30 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ και Γραμματέας της Βουλής, Απόστολος Πάνας.    Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων επέλεξε τη στιγμή που σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τα άσχημα της Κλιματικής Αλλαγής (Παγετούς, Χιόνια, Καύσωνες, Φωτιές, Πλημμύρες), τις

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:15 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.    Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, η επόμενη εβδομάδα για την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη. Η γιορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου, με την ταυτόχρονη ελευθέρωση το 1912 από τους

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:00 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.    Οι μαζικοί αγώνες των εκπαιδευτικών του τελευταίου διαστήματος, που είχαν τη στήριξη γονιών, μαθητών, αλλά και εργατικών σωματείων, ακόμα και του εξωτερικού, είναι δίκαιοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί αρνούνται

thess

Επικαιρότητα