Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Αλ. Μπαρμπουνάκης στην ThessNews: «Χρειαζόμαστε τον Γ. Μπουτάρη»

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13/11/2018 6:30 πμ

Αλ. Μπαρμπουνάκης στην ThessNews: «Χρειαζόμαστε τον Γ. Μπουτάρη»

Αλ. Μπαρμπουνάκης στην ThessNews: «Χρειαζόμαστε τον Γ. Μπουτάρη»

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || sirmatsis@gmail.com

Για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι των εορταστικών εκδηλώσεων για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Μιλά στην ThessNews για τον φετινό σχεδιασμό, τις δυσκολίες και τη θέληση να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι και άφησε ικανοποιημένη την πλειοψηφία των πολιτών.

Παράλληλα, ο Αλ. Μπαρμπουνάκης λέει «ναι» σε μια νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη, δηλώνει ότι οι τελικές ανακοινώσεις πρέπει να γίνουν πολύ σύντομα, αλλά ξεκαθαρίζει πως η Πρωτοβουλία μπορεί να έχει και συνέχεια ως ομάδα με παρακαταθήκη το όραμα του δημάρχου.

Χριστούγεννα 2018 όπως 2017; Επανάληψη μιας πετυχημένης συνταγής; Με πολύ φως και συναυλίες;

Επανάληψη μιας πετυχημένης νοοτροπίας με έντονο φωτισμό, εκδηλώσεις μουσικές και παραμυθένιες δράσεις για παιδιά. Ξεκινάμε σχετικά νωρίς με το άναμμα δέντρου στις 29 Νοεμβρίου με καλεσμένο τον Γιώργο Σαμπάνη, από τους πιο αγαπημένους στο νεανικό κοινό. Το δέντρο και φέτος είναι μια χορηγία του ΑΠΘ, έλατο ύψους 20 μέτρων από τον Ταξιάρχη. Φέτος θα δούμε ξανά και τον φωτισμό της πλατείας αλλά και κεντρικών δρόμων της πόλης. Εστιάσαμε και φέτος το επίκεντρο να είναι η πλατεία Αριστοτέλους.

Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;

Φέτος οι δράσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους θα είναι διαφορετικές, με το εντυπωσιακό σπιτάκι του Αϊ- Βασίλη και το ταχυδρομείο του, το αρτοζαχαροπλαστείο όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν το πώς θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και το σπιτάκι με τις ξωτικοεφευρέσεις, στο εσωτερικό του οποίου θα βρίσκεται ένας τρισδιάστατος και διαδραστικός χάρτης, που θα μπορούν όλοι να δημιουργήσουν πλανήτες, με τον τρόπο που φαντάζονται. Θα υπάρξει μια συνεργασία με μια ομάδα θεατρολόγων, εκπαιδευτικών, παιδαγωγών, που θα διαμορφώσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα τρέχει στα σπιτάκια καθημερινά. Παράλληλα, για λίγες ημέρες, θα τοποθετηθεί και ένα μεγάλο καρουζέλ και ένα τρενάκι για τα μικρά παιδιά.

Τι επαναλαμβάνεται ως επιτυχημένο;

Η λογική αυτή ήταν επιτυχημένη για εμάς. Οι περσινές συναυλίες θεωρούνται επιτυχημένες, επομένως και φέτος θα υποδεχτούμε μουσικά σχήματα την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα αλλάξουμε το έτος στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα τοποθετηθούν ξανά το πεφταστέρι, ο μπλε ουρανός, τα φώτα σε Νίκης, Πρ. Κορομηλά, Κ. Ντηλ, Γρ. Λαμπράκη. Φέτος θα δούμε καινούργιο φωτισμό στην οδό Τσιμισκή. Ακούσαμε την επιθυμία του εμπορικού κόσμου και των κατοίκων και θα τοποθετήσουμε για πρώτη φορά στους ιστούς της οδού Εγνατίας εντυπωσιακούς φωτισμούς τύπου led.

Τι θα θέλατε να κάνετε φέτος αλλά δεν σας βγήκε; Πού «φάγατε πόρτα»;

Υπήρξε πολύ μεγάλη δυσκολία στο να καταλήξουμε στα μουσικά σχήματα. Κυρίως γιατί παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι περισσότεροι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε διάφορα μαγαζιά είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη. Όμως τέλος καλό, όλα καλά. Κάποιες που ήταν και οι πρώτες μας επιλογές θα έρθουν τελικά στην πόλη.

Τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε αλλά φέτος το αφήσατε;

Θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, σε όλες τις κοινότητες της πόλης, δύσκολο για λόγους οικονομικούς αλλά κυρίως διοργανωτικούς . Αν καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας του εορτασμού των Χριστουγέννων, θα δοθεί η δυνατότητα εξέλιξης, με τη συνεργασία όλων. Φέτος υπήρξε μια πολύ καλή συνεννόηση με τους φορείς και στέκονται στο πλευρό μας. Και το ΥΜΑΘ σκοπεύει να μας βοηθήσει.

Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης θα ήθελε να ετοιμάσει και τα Χριστούγεννα του 2019;

Αν κριθούν τα φετινά ως επιτυχημένα, είναι πρόκληση το να τα διοργανώσουμε ξανά. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούμε δεν απογοητευόμαστε. Υπάρχουν εξαιρετικά ικανά υπηρεσιακά στελέχη στον δήμο, που δουλέψαμε μαζί και σχεδιάσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φετινές γιορτές.

Θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές;

Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος με τον Γ. Μπουτάρη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θα ήθελα πολύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να είναι εκ νέου υποψήφιος και να τον στηρίξουμε ξανά με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να συνεχίσουμε  και το επιτυχημένο μας έργο. Οι ιδέες για το καλό της πόλης είναι ατελείωτες και δηλώνω ρητά πως  θέλω να συνεχίσω μαζί του.

Γιατί υποστηρίζετε την επανυποψηφιότητα; Επειδή δεν υπάρχει Πρωτοβουλία χωρίς τον δήμαρχο;

Θεωρώ ότι υπάρχει συνέχεια στην Πρωτοβουλία και χωρίς τον  Γιάννη Μπουτάρη. Υπάρχουν ικανά στελέχη εντός της παράταξης, με γνώσεις και εμπειρίες που θα μπορούσαν να ηγηθούν σε μια επόμενη ημέρα χωρίς τον δήμαρχο, όμως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να μας απασχολήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί ο Γ. Μπουτάρης παραμένει υποψήφιος.

Εκτιμάτε ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσει στην πόλη; Ακόμη και στα 77 του;

Η εξωστρεφής του σκέψη δεν έχει ηλικία. Μην ξεχνάμε πως είναι προσωπικότητα αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο και θεωρώ πως εκτός της προσφοράς του στην πόλη, έχει να δώσει  πολλά σε μας τους νεότερους συνεργάτες του. Έχουμε την ικανότητα να ακολουθήσουμε το όραμα του Γιάννη Μπουτάρη και να το «τρέξουμε», συμπληρώνοντάς το παράλληλα .

Υπάρχουν δύο απόψεις στην Πρωτοβουλία. Μία που λέει ανακοίνωση άμεσα των προθέσεων του δημάρχου και η άλλη που προτείνει καθυστέρηση. Σε ποια συγκλίνετε εσείς;

Ξεκάθαρα πιστεύω πως πρέπει να ανακοινώσει σύντομα την απόφασή του και προσωπικά εκτιμώ ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δύο κόμματα, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκφράσει δημόσια την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του δημάρχου. Στην περίπτωση που δεν είναι, οφείλουμε, ως ομάδα,  να συνεχίσουμε το έργο που έχει προηγηθεί.

Από το φύλλο της THESSNEWS #131 (10/11/2018-11/11/2018)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

27.10.2021 10:57 πμ

Αρθρογραφεί στο ThessNews.gr ο γραμματέας ΚΙΝΑΛ Β’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης.   Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και του Κινήματος Αλλαγής από το 2017. Υπουργός, Βουλευτής, Υπερνομάρχης. Κυρίως όμως η Φώφη της δύναμης, της αξιοπρέπειας, της μαχητικότητας,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

25.10.2021 5:19 μμ

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος των επτά αστυνομικών στην υπόθεση του Περάματος, μίλησε στην εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», με τους Δημήτρη Συρμάτση και Θεοδώρα Καρακιουλάχ. Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην αστυνομική καταδίωξη που στοίχισε τη ζωή ενός

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

25.10.2021 11:52 πμ

Την αύξηση της τιμής πετρελαίου και φυσικού αερίου συζήτησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης φιλοξενούμενος του Στέφανου Διαμαντόπουλου και του Δημήτρη Διαμαντίδη. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα απολύτως εξαρτημένη από πετρέλαιο

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

25.10.2021 10:00 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του για κανονική διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο του, παρά την απόφαση μη διεξαγωγής παρελάσεων στο Νομό

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 8:00 πμ

Αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες στον κόσμο του Άρη. Εξελίχθηκε σε ένα από τα σημεία αναφοράς της αγωνιστικής αναγέννησης των κιτρίνων μετά τη δεύτερη πτώση τους στη Β’ Εθνική. Ήρθε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ιούλιο του 2006

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ , Σωκράτης Φάμελλος.    Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας που ξεκινάει από την ενέργεια, τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες και επεκτείνεται σε

thess

Επικαιρότητα