Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / YubiKey: Προστατεύει ακόμα και από το SIM Swapping!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

16/05/2022 9:20 πμ

YubiKey: Προστατεύει ακόμα και από το SIM Swapping!

Ένα YubiΚey θα γίνει η προστασία σας ακόμα και από το SIM swapping, μια απειλή ορατή με δεκάδες θύματα ανά τον κόσμο.

YubiKey: Προστατεύει ακόμα και από το SIM Swapping!

Γράφει thessnews

 

Συγκλονιστικά ευρήματα είχε η έρευνα της Europol για το SIM Swapping. Aποκάλυψε ένα οργανωμένο δίκτυο εγκληματιών που είχαν αποκτήσει πρόσβαση στους αριθμούς τηλεφώνου δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών.

Αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, οι επίδοξοι κυβερνοεγκληματίες κατάφερναν να πάρουν τον έλεγχο των εφαρμογών και των λογαριασμών των θυμάτων τους. Μ’ αυτό τον τρόπο υπεξαιρούσαν χρήματα, κρυπτονομίσματα και προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων επαφών συγχρονισμένων με online λογαριασμούς. Παραβίαζαν, ακόμα, τους λογαριασμούς των κοινωνικών τους δικτύων για να δημοσιεύσουν περιεχόμενο και να στείλουν μηνύματα …υποδυόμενοι τα θύματα!

 

 

Η έρευνα της Europol

Μετά από διεθνή έρευνα της Europol για επιθέσεις ανταλλαγής καρτών SIM (SIM Swap), 10 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ στις 9 Φεβρουαρίου.

H νέα έρευνα της Europol που ξεκίνησε την Άνοιξη του 2020, διάρκειας ενός έτους, με τον συντονισμό των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, του Βελγίου, της Μάλτας και του Καναδά, έφερε στο φως εκτός από νέες συλλήψεις και νέα στοιχεία για τη δράση των κυβερνοεγκληματιών.

Οι επιθέσεις που ενορχήστρωνε η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση στόχευσε χιλιάδες χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, συμπεριλαμβανομένων influencers στο Διαδίκτυο, αθλητικών σταρ, μουσικών και των οικογενειών τους. Εκτιμάται ότι συνολική τους λεία άγγιξε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα μετά την παράνομη πρόσβαση στα τηλέφωνά τους.

 

 

SIM Swapping: Μια βασική τάση στο διαδικτυακό έγκλημα

Το «SIM swapping» θεωρείται από την Europol ως βασική τάση στο διαδικτυακό οργανωμένο έγκλημα. Οι κυβερνοεγκληματίες αναλαμβάνουν τη χρήση του αριθμού τηλεφώνου του θύματος απενεργοποιώντας ουσιαστικά την κάρτα SIM και μεταφέροντας τον εκχωρημένο αριθμό σε μια κάρτα SIM που ανήκει σε μέλος του εγκληματικού δικτύου.

Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως από τους εγκληματίες που εκμεταλλεύονται τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών για να κάνουν την ανταλλαγή για λογαριασμό τους, είτε μέσω εσωτερικού συνεργάτη είτε χρησιμοποιώντας τεχνικές κοινωνικής μηχανικής.

 

 

Τι είναι το SIM Swapping;

Η «απάτη ανταλλαγής SIM» όπως περιγράφεται ο όρος στα ελληνικά, είναι η απάτη υποκλοπής λογαριασμού που στοχεύει σε αδυναμία ορισμένων μορφών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, κατά την οποία μια κλήση ή μήνυμα κειμένου που αποστέλλεται σε κινητό τηλέφωνο είναι ο δεύτερος παράγοντας ή βήμα.

Το SIM Swapping ή «η απάτη ανταλλαγής SIM» έχει αποδοθεί στα ελληνικά και ως «απάτη εξόδου», «ανταλλαγή ψηφιακής SIM», «διάσπαση SIM» και «simjacking», σημειολογόντας την ιδιότητα των καρτών ταυτότητας συνδρομητή (SIM) να μεταφέρονται απρόσκοπτα από παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από συσκευή σε συσκευή που φέρει διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Συνήθως, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα όταν οι πελάτες αγοράζουν νέα τηλέφωνα, αλλάζουν υπηρεσία, χάνουν τη συσκευή τους ή αντιμετωπίζουν κλοπή.

 

 

Η λύση του Sim Swapping λέγεται YubiKey

Η Yubico ιδρύθηκε για να θέσει νέα παγκόσμια πρότυπα ελέγχου ταυτότητας, επιτρέποντας σε ένα μόνο κλειδί ασφαλείας να έχει πρόσβαση σε υπολογιστές, τηλέφωνα, δίκτυα και διαδικτυακές υπηρεσίες – όλα με ένα απλό άγγιγμα.

Ο έλεγχος ταυτότητας λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, sms και εφαρμογών για κινητά γίνονται όλο και πιο ευάλωτοι σε κακόβουλα προγράμματα και χάκερ.

Ένα YubiKey θα γίνει η προστασία σας ακόμα και από το SIM swapping, μια απειλή ορατή με δεκάδες θύματα ανά τον κόσμο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

14.6.2022 3:28 μμ

Καλοκαίρι με δροσιά! Τώρα που καλοκαίριασε αναζητούμε απεγνωσμένα σκιά και δροσιά. Ιδίως στις διακοπές, μερικές σταγόνες δροσιάς από ένα κρύο ρόφημα αποτελούν σίγουρα την όαση που όλοι επιζητούμε. Ένα ισοθερμικό παγούρι είναι η ιδανική λύση για όλες τις εποχές. Αρχικά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

14.6.2022 1:42 μμ

Τα Οπτικά «Αργαλιάς» από το 1963, με την πολύτιμη εμπειρία δύο γενεών, συνεχίζει να σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε οτιδήποτε αφορά γυαλιά ηλίου, οράσεως και φακών επαφής.   Διαθέτουν επίσης, ειδικό τμήμα οπτομετρίας και σας προσφέρουν δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

14.6.2022 1:27 μμ

  Η ISOMAT στηρίζει για ακόμα μια χρονιά την αρχιτεκτονική ημερίδα ΕΣΩ, φέτος ως Grand Sponsor, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα.   H ημερίδα ΕΣΩ διοργανώνεται για 10η χρονιά, μετά από

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

14.6.2022 10:06 πμ

Η Wheels Master αποτελεί εγγύηση στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες περιποίησης, συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων.   Η εποχή και οι θερμοκρασίες αρχίζουν να καθιστούν τη χρήση κλιματισμού απαραίτητη. Χρήση που πρέπει να μη γίνεται αλόγιστα ασφαλώς όχι και εις βάρος της υγείας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

10.6.2022 11:41 πμ

Κοντά σας από το 1978, η «Express Hellas» γνωρίζει όλα τα μυστικά για τον σωστό καθαρισμό των χαλιών σας είτε πρόκειται για χειροποίητα είτε για χαλιά μηχανής και μοκέτες.   Προμηθευτείτε την έκπτωση από την GoodDeals πατώντας εδώ!   Ο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

9.6.2022 4:43 μμ

Στην υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, που περιλαμβάνει καινούργιες παραγωγικές εγκαταστάσεις 10.000 τ.μ., προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και δημιουργία ερευνητικού ενυδρείου, προχώρησε η βιομηχανία παραγωγής διχτυών Δίοπας ΑΕ.   Το επενδυτικό πρόγραμμα έφτασε σε κόστος τα 5 εκατ. ευρώ και

thess

Επικαιρότητα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

27.6.2022 11:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή