Αρχική / ADVERTORIALS / Στο Πυρετό της Προετοιμασίας για τον Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Ο Οδηγός για Επιτυχημένη Συμμετοχή

ADVERTORIALS

08/05/202411:43 πμ

Στο Πυρετό της Προετοιμασίας για τον Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Ο Οδηγός για Επιτυχημένη Συμμετοχή

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ εξετάζει δυο εντελώς διαφορετικά πεδία όπως αυτό των γνώσεων και των δεξιοτήτων.

Στο Πυρετό της Προετοιμασίας για τον Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Ο Οδηγός για Επιτυχημένη Συμμετοχή

Γράφει thessnews

 

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί την πλέον αδιάβλητη διαδικασία που υλοποιεί η πολιτεία για την στελέχωση του Ελληνικού Δημοσίου με ανθρώπινο Δυναμικό

Δυσκολία Διαγωνισμού

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι ένας διαγωνισμός αυξημένων απαιτήσεων και δυσκολιών για αυτό απαιτείται να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας άμεσα. Ο Διαγωνισμός εξετάζει δυο εντελώς διαφορετικά πεδία όπως αυτό των γνώσεων και των δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμετέχουν και στα δυο στάδια, και για να θεωρηθούν επιτυχόντες να έχουν πιάσει τουλάχιστον την βάση.

Χρόνος προετοιμασίας

Οι αυξημένες απαιτήσεις του Διαγωνισμού και το διευρυμένο πλαίσιο της ύλης από τον ΑΣΕΠ, υποχρεώνει όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό την ΑΜΕΣΗ έναρξη της προετοιμασίας τους. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό θα πρέπει όσο το δυνατόν νωρίτερα να κατανοήσουν και να κατηγοριοποιήσουν όλο το εύρος της ύλης με απώτερο σκοπό την ημερά των εξετάσεων να μην βρεθούνε προ εκπλήξεων. Η τριβή με το εύρος της ύλης και πιο συγκεκριμένα με την υλοποίηση όσων περισσότερων ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, σύμφωνα πάντοτε με τα πρότυπα του προηγούμενου Διαγωνισμού, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να επιτύχουν τον στόχο τους.

Για να μπορέσει όμως κάποιος όχι μόνο να πιάσει την βάση στον Διαγωνισμό αλλά για να μπορέσει να επιτύχει μεγαλύτερο ποσοστό στην τελική βαθμολόγηση θα πρέπει να ξεκινήσει την Προετοιμασία του όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας στον Διαγωνισμό!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Πρότυπο Σύστημα Προετοιμασίας της Easy Education εδώ

Γιατί πρέπει να γίνεται συστηματική μελέτη 

Η επιτυχία στο Διαγωνισμό στηρίζεται στην έγκαιρη και συστηματική μελέτη. Ο προγραμματισμός και η απόλυτη εξοικείωση με τον μεγάλο και πολύπλοκο όγκο της ύλης θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο σας.

Η Easy Education δημιούργησε το «Πρότυπο – Σύστημα Προετοιμασίας ΑΣΕΠ». Δείτε το εδώ
Ας δούμε λοιπόν γιατί η συστηματική μελέτη είναι τόσο σημαντική.

Η μελέτη συντεταγμένη και με σύστημα είναι ζωτικής σημασίας όταν προετοιμάζεται κάποιος για έναν διαγωνισμό ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό έγγραφο, ειδικά όταν η ύλη είναι μεγάλη και πολύπλοκη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου οι υποψήφιοι πρέπει να καλύψουν ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων. Για αυτό το λόγο η Easy Education δημιούργησε το «Πρότυπο Σύστημα Προετοιμασίας ΑΣΕΠ» .Ας δούμε λοιπόν γιατί η συστηματική μελέτη είναι τόσο σημαντική:

Οργάνωση της Υλικού:

  • Η συστηματική μελέτη βοηθά τον υποψήφιο να οργανώσει το υλικό σε λογικές και κατανοητές θεματικές ενότητες. Αντί να προσπαθεί να μάθει όλη την ύλη ταυτόχρονα, την διαιρεί  σε θεματικές ενότητες και  την μελετάει με τη σειρά, προσδίδοντας έτσι μια δομή στη μάθησή του. 

Καλύτερη Κατανόηση:

  • Η διαδικασία της συστηματικής μελέτης επιτρέπει στον υποψήφιο να εμβαθύνει σε κάθε θεματική ενότητα. Με την επανάληψη και την εξάσκηση σε κάθε ενότητα ξεχωριστά, είναι πιο πιθανό να κατανοήσει και να απορροφήσει  όλες τις γνώσεις και τις πληροφορίες. 

Αποφυγή Σύγχυσης:

  • Όταν η ύλη είναι μεγάλη και πολύπλοκη, η απορρόφηση των πληροφοριών χωρίς συστηματική προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση. Με τη σωστή οργάνωση και μεθοδική μελέτη, αποφεύγονται οι περιπτώσεις που οι πληροφορίες μπερδεύονται μεταξύ τους. Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων την ημέρα του Διαγωνισμού είναι  πολύ ουσιαστική η  εξοικείωση τόσο με την διαδικασία του Διαγωνισμού όσο και με την εξεταζόμενη ύλη.

Αποτελεσματικότερη Επανάληψη:

  • Η συστηματική μελέτη επιτρέπει την επανάληψη των θεμάτων με τρόπο που εξυπηρετεί την μαθησιακή διαδικασία. Κάθε φορά που ο υποψήφιος επιστρέφει σε ένα θέμα, μπορεί να το κατανοεί και να το ενισχύει περισσότερο.

Εξοικονόμηση Χρόνου:

  • Αν κάποιος μελετάει συντεταγμένα και με σύστημα,  εξοικονομεί χρόνο και επιτρέπει την πιο αποδοτική προετοιμασία.  

 

Συνολικά, η συστηματική μελέτη θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις του Διαγωνισμού. Αντί να προσπαθείς να καταπιαστείς με την ύλη αταξινόμητα και σε τυχαία σειρά, η συστηματική μελέτη σε καθοδηγεί προς μια ολοκληρωμένη κατανόηση και εξοικείωση με το υλικό που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις στον διαγωνισμό.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Πρότυπο Σύστημα Προετοιμασίας της Easy Education εδώ

Επικοινωνία210-300-3913 | Δευτέρα – Παρασκευή

Ώρες επικοινωνίας 10:00-17:00

Email asep@easy-education.gr

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ADVERTORIALS

2.5.202410:30 πμ

  Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας, υποδεχόμενη κορυφαίους αθλητές από 12 χώρες μαζί με τα υψηλών προδιαγραφών άλογά τους, που αναμένεται να προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα στους Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων IPPOS SPRING TOUR!

ADVERTORIALS

2.5.202410:01 πμ

  Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Χαλκιδική, 29 Απριλίου 2024 – Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το τουρνουά γκολφ Porto Carras Pro–Am Aegean Mini Tour που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 18 Μαΐου 2024, σε ένα από τα

ADVERTORIALS

30.4.202410:01 πμ

  Θα γίνετε νονοί ή νονές το 2024 και ψάχνετε για ένα καλαίσθητο κόσμημα, το οποίο θα θέλει το βαφτιστήρι σας να φορά στην καθημερινότητά του και στην ενήλικη ζωή του; Θέλετε να κάνετε μια επιλογή που να μην ακολουθεί

ADVERTORIALS

29.4.20243:41 μμ

  Στις 12 Μαΐου, η Κλινική Γένεσις γιορτάζει τη μητρότητα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace με μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται φέτος  για 2η χρονιά!   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών  10.00 – 15.00 και θα έχει δωρεάν είσοδο.

ADVERTORIALS

26.4.20242:18 μμ

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» από την FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή 30 ομιλητών και κεντρικό θέμα τις πνευμονικές παθήσεις.   Την εκδήλωση παρακολούθησαν

ADVERTORIALS

25.4.20244:12 μμ

  Η BikeΙΤ, η εταιρεία ενοικιάσεων ποδηλάτων η οποία για 10 ολόκληρα χρόνια, υποστηρίζει την βιώσιμη κινητικότητα, και την εναλλακτική μετακίνηση των πολιτών, στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στο πλαίσιο δράσεων της, Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στις 12:00 μ.μ.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή