Αρχική / ΓΕΥΣΗ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 1o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL

ΓΕΥΣΗ

09/09/2021 11:04 πμ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 1o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 1o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  1o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL

Γράφει thessnews

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1Ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στη Νέα Φώκαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

TASTE-2

 

Στο χώρο των 800τ.μ. της κεντρικής πλατείας της Νέας Φώκαιας στήθηκαν ειδικές τέντες όπου οι  τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, ρίγανης από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν  τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  της μαγειρικής, οι σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής ετοίμασαν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Οι μαγειρικές, την παρουσίαση των οποίων έκανε ο σεφ Γιώργος Παλησίδης της εταιρίας Geogastronomy, ξεκίνησαν με την παραδοσιακή μαγείρισσα Δέσποινα Ρήγα η οποία ετοίμασε τα φημισμένα Συρτά ζυμαρικά. Ακολούθησε ο σεφ Δημήτρης Μελισσόπουλος από το εστιατόριο Μασσαλία, που ετοίμασε Ξιφία μαρινάτο με ζελέ μπουγιαμπέσα. Ο Αστέρης Σουσούρας από το Τριζόνι μαγείρεψε Ψάρι σε αγιορίτικο ταβά με φασολάκια. Ο Χρήστος Αγγούσης από το The old Remezzo επέλεξε να παρουσιάσει το Πασχαλιάτικο αρνάκι με ριζότο και τέλος, ο μάγειρας Γιώργος Πανταζής έκανε Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πλιγούρι καθώς και ένα Παραδοσιακό ρυζόγαλο γαρνιρισμένο με μέλι. Οι επισκέπτες εκτός από την απόλαυση των εδεσμάτων είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα εδέσματα και να ψηφίσουν το καλύτερο πιάτο. Η εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

TETNA-TASTE

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η σχολή Millenium, σπουδαστές της οποίας από τα Τμήματα Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων, που μαζί με τις ακούραστες εθελόντριες της Κοινότητας Ν. Φώκαιας συμμετείχαν και συνέβαλαν στη διοργάνωση.

SPOUDASTES

Την εκδήλωση,  οικοδεσπότες της οποίας ήταν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Κουφίδης και άλλα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτής, Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΟΞ και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γεώργιος Πασσαλής, Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, Αναστασία Χαλκιά, Δήμαρχος Κασσάνδρας  και πλήθος κόσμου.

TASTE-3TASTE-4

 

Της εκδήλωσης προηγήθηκε τετραήμερο fam trip δημοσιογράφων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν παραγωγούς προϊόντων σε όλη τη Χαλκιδική και να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα σε επιλεγμένα εστιατόρια.

TASTE-10

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης, στρατηγικός στόχος του TASTE HALKIDIKI είναι, να αποτελέσει μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη, με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

 

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν οι ET3, Ραδιόφωνο Μακεδονία 102 και 9,58, Voria.gr.

​“Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές».

«Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Πρόγραμμα Αγροτικής

Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020»

Πληροφορίες :2310.471628, https://www.facebook.com/events/877321739875858

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

26.10.2021 2:29 μμ

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ένα, έχει ιστορία, είναι μερακλίδικο, είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Οπότε ο,τι φτιάχνουμε εμείς στο σπίτι από αγάπη για τη μαγειρική είναι – απλώς – κοντά στα πρωτότυπα. Είναι αλήθεια ότι το ζύμωμα και η ωρίμανση όλων

ΓΕΥΣΗ

17.10.2021 11:20 μμ

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας, οι πάγκοι στα οπωροπωλεία και τις λαϊκές γεμίζουν. Οι κολοκυθόσουπες είναι εξαιρετικές, όπως και οι αρωματικές πίτες με κολοκύθα.    Ετοιμάζουμε, λοιπόν, αγαπημένα πιάτα, όπως η πίτσα και το ριζότο, με κολοκύθα. Υπέροχες,

ΓΕΥΣΗ

16.10.2021 11:59 μμ

Είστε λάτρεις των γλυκών και ιδιαίτερα του cheesecake; Σας… φέρνουμε στο πιάτο σας την καλύτερη συνταγή για αυθεντικό new york cheesecake με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη. Τα υλικά που θα δείτε παρακάτω είναι αρκετά για 10-12 μερίδες, με το

ΓΕΥΣΗ

16.10.2021 9:41 μμ

Μία ιδιαίτερη «γωνιά» της Θεσσαλονίκης, όπου πωλούνται τα πιο ευφάνταστα κρουασάν, αποκάλυψε η εκπομπή «Αυτό Είναι Σαββατοκύριακο» του OPEN. Η «ψυχή» πίσω από την όλη… υπόθεση είναι η ζαχαροπλάστης Ελένη Καλλίδου, η οποία, όπως αποκάλυψε, η ιστορία των κρουασάν ξεκίνησε

ΓΕΥΣΗ

8.10.2021 11:59 μμ

Το αυγό είναι ο πρωταγωνιστής σε πολλά φαγητά, ενώ τα τελευταία χρόνια, προτιμάται και για το πρωινό γεύμα. Μπορείς να δοκιμάσεις βασικές συνταγές για να απογειώσεις το πρωινό σου. Σύμφωνα με το ladylike αυτές τις συνταγές με αυγό δεν πρέπει

ΓΕΥΣΗ

3.10.2021 3:20 μμ

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας έφτιαξε ο chef της εκπομπής «το Πρωινό» , Πέτρος Συρίγος. Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που είναι έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σας γεύμα!   Συστατικά για το ψαρονέφρι

thess

Επικαιρότητα