Αρχική / ΓΕΥΣΗ / Έκθεση: “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας”

ΓΕΥΣΗ

30/10/2021 10:00 πμ

Έκθεση: “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας”

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός, γυρνά ξανά στο κέντρο της καρδιάς της Θεσσαλονίκης με 9 ημέρες γεύσεων, γιορτής, κεφιού και θετικής διάθεσης!

 

Έκθεση: “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας”

Γράφει thessnews

 

Η Έκθεση “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ στο τόξο της ΧΑΝΘ, από 30 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2021.

Δεκάδες παραγωγοί από κάθε γωνιά της Κρητικής γης αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, φέρνουν μαζί τους τα αγνά τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών της Θεσσαλονίκης με επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Ένα ταξίδι γεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών.

Στην έκθεση θα μπορέσετε να βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως:

Αγνό ελαιόλαδο, ελιές, τυρί, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, μέλι και προϊόντα μελιού, σοκολατάκια και σοκολατάκια μελιού, παστέλια, τσικουδιά, ρακί, ρακόμελο, χαρουπόμελο, κρασί, λικέρ, σταφίδες, παξιμάδια, παραδοσιακά κρητικά γλυκά, καπνιστά κρέατα, απάκι και λουκάνικα, παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανά, κουκόφαβα, αμπελόφυλλα, νωπά φρούτα, χυμοί, πιπεριές Φλωρίνης, αλείμματα πιπεριάς και σάλτσες, υπερτροφές, γλυκά του κουταλιού, γλυκό ελιάς, μαρμελάδες, κρέμες, χαλβά, λουκουμάδες και λουκούμια, κουραμπιέδες, τουλούμπα, τρίγωνο, παγωτά, νερό εμφιαλωμένο, αιθέρια έλαια, αλόη, καλλυντικά, σαπούνια, άλατα, χειροποίητα κοσμήματα, χειροποίητες δημιουργίες, κεραμικά, πίνακες, βιβλία και πολλά ακόμη τοπικά προϊόντα!

Στηρίξτε τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, γευτείτε τα εκατοντάδες παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης και συνομιλήστε απευθείας με παραγωγούς και εμπόρους ώστε να ενημερωθείτε για τα χειροποίητα προϊόντα αλλά και να συνάψετε σχέσεις συνεργασίας για εσάς και την επιχείρηση σας. Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία στην Θεσσαλονίκη, στο τόξο της ΧΑΝΘ!

Παράλληλα με την λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, θα πραγματοποιηθούν πλούσιες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δημοσιοποιηθεί, τόσο στην ιστοσελίδα της έκθεσης όσο και στα social media, πριν την έναρξη της έκθεσης.

 

Ημέρες λειτουργίας:

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινές & Σαββατοκύριακα:

Από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ – ΔΩΡΕΑΝ PARKING:

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό, με άνετη πρόσβαση και δωρεάν θέσεις parking για όλους και όλες!

 

Εγκαίνια:

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με κρητική μουσική και χορό από τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας.

 

Διαρκής ενημέρωση:

Άμεση ενημέρωση και όλες τις τρέχουσες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρίσκετε στην επίσημη σελίδα της έκθεσης στο Facebook στον σύνδεσμο:

www.facebook.com/pagritiaekthesi

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:

2810213318 και 6932430433

www.pagritiaekthesi.com

Instagram: @pagritiaekthesi

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

1.12.2021 11:30 μμ

Σήμερα φτιάχνουμε την Καλύτερη Πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!!  Ζουμερή,αφράτη και ότι πρέπει για τα Χριστούγεννα!!! Μια συνταγή από τον Σεφ Κωνσταντίνο Τσίχλα. Υλικά 200 ml ηλιέλαιο 250 γρ ζάχαρη 6 αυγά 50 ml χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από 2 πορτοκάλια 50

ΓΕΥΣΗ

1.12.2021 2:09 μμ

Το μανταρίνι είναι ένα χειμωνιάτικο φρούτο που χαίρεσαι να το ξεφλουδίζεις για τα υπέροχα αρώματα που αναδύει. Τα παιδιά, ωστόσο, το αποφεύγουν γιατί τα …ξινίζει λιγάκι. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ευφάνταστες ιδέες για να κάνετε το φρούτο πιο θελκτικό

ΓΕΥΣΗ

30.11.2021 10:00 μμ

Η Αλίνα Αμανατίδη ιδιοκτήτρια γεωργιανού φούρνου στους Αμπελόκηπος εξηγεί στο «Ώρα Ελλάδος» πώς ψήνετε το ψωμί στη Γεωργία. «Πούρι» ή «Λαβάς» λέγεται το ψωμί αυτό, το οποίο ψήνεται στα τοιχώματα ενός πέτρινου φούρνου που μοιάζει με πηγάδι. 3.000 ετών μέθοδος

ΓΕΥΣΗ

28.11.2021 11:20 μμ

Ο αγαπημένος pastry chef Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζει ακόμη μία υπέροχη συνταγή αυτή τη φορά πειράζει λίγο το κλασικό cheesecake με το αποτέλεσμα να είναι μαγικό. Δείτε το βίντεο με την συνταγή:

ΓΕΥΣΗ

28.11.2021 3:00 μμ

Glühwein από την Aλσατία, egg nog από τον Καναδά και ζεστός μιλήτης στις γαλλικές και χιονισμένες Άλπεις. Θα περάσουμε όμορφα, όμορφα, όμορφα και τούτη τη γιορτινή βραδιά…   Η ιστορία του egg nog μας πάει πίσω στο 1800 στον παγωμένο

ΓΕΥΣΗ

28.11.2021 2:40 μμ

Δεν υπάρχει καλύτερο διακοσμητικό για το σπίτι τις μέρες των Χριστουγέννων από τα γλυκά, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο πιο ονειρικό σκηνικό. Gingerbread cookies για το δέντρο Τα διάσημα μπισκοτάκια με

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή