Αρχική / ADVERTORIALS / CITY College, University of York Europe Campus

ADVERTORIALS

02/12/20212:46 μμ

CITY College, University of York Europe Campus

Μια νέα εποχή ξεκινά για το CITY College

CITY College, University of York Europe Campus

Γράφει thessnews

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση του CITY College, University of York Europe Campus με αφορμή την αναγόρευσή του από το Πανεπιστήμιο του York ως ευρωπαϊκό campus (Europe Campus) του βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ευρώπη. Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) – Cisco στη Θεσσαλονίκη.

 

Η εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη μιας νέας εποχής για το CITY College ως ευρωπαϊκό campus του Πανεπιστημίου του York. Η στρατηγική αυτή συμμαχία με το εξαίρετο βρετανικό πανεπιστήμιο είναι αποτέλεσμα μιας πορείας 30 χρόνων μέσα από την οποία το CITY College έχει καθιερωθεί ως ένα διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα που παρέχει υψηλού κύρους πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παρουσία σε 8 χώρες, και με φοιτητές που προέρχονται από περισσότερες από 60 χώρες, το CITY College συνδέει ακαδημαϊκά την Ελλάδα με την Μεγάλη Βρετανία και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ και Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου, προσφέροντας πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Οι απόφοιτοι του CITY College με την ολοκλήρωση των σπουδών τους αποκτούν το πτυχίο του κορυφαίου Πανεπιστημίου του York που απονέμεται απευθείας από το βρετανικό πανεπιστήμιο.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του διεθνώς αναγνωρισμένου γαλλικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου προσφέρει το Pan-European Executive MBA, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες, ενώ οι απόφοιτοί του αποκτούν δύο πτυχία MBA: ένα από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του York, (151ο  στο κόσμο – QS 2022) και ένα από το γαλλικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (18 Νobel winners).

 

H  εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου του CITY College, University of York Europe Campus, κου Γιάννη Βερβερίδη, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του York, Καθηγητής Charlie Jeffery, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την σημασία της στρατηγικής αυτής συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου και του CITY College. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Matthew Lodge, ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η κα Μαρία Τσακάλη, Επικεφαλής του British Council στη Θεσσαλονίκη και του Τομέα Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

 

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από την ευρύτερη περιοχή με τα οποία συνεργάζεται το CITY College, καθώς επίσης απόφοιτοι και φοιτητές του κολεγίου: ο Δρ Thierry Burger-Helmchen, Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (Γαλλία), ο Καθηγητής Remus Pricopie, Πρύτανης του National University of Political Studies and Public Administration of Romania (Ρουμανία), ο Καθηγητής Dimitar Trendafilov, Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, New Bulgarian University (Βουλγαρία), ο Πρόεδρος του Athens Tech, κ. Χάρης Δασκαλάκης (Αθήνα), ο κ. Δημήτρης Λακασάς (απόφοιτος του CITY College και Πρόεδρος της Olympia Electronics) και ο κ. Rron Lecaj (Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του CITY College).

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Βερβερίδης είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό το νέο ξεκίνημα του CITY College ως ευρωπαϊκό campus του Πανεπιστημίου του York με το οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες, σκοπό και όραμα. Γινόμαστε μέρος της κοινότητας ενός Πανεπιστημίου που ξεχωρίζει για την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα και συνεχώς κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγ. Βρετανίας αλλά και όλου του κόσμου. Είναι λοιπόν ιδιαίτερη η χαρά μας που ως κομμάτι αυτού του πανεπιστημίου θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε αλλά και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε υποψήφιους φοιτητές».

 

Με τη σειρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του York, Καθηγητής Charlie Jeffery ανέφερε στην ομιλία του: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την αναγόρευση του CITY College ως ευρωπαϊκό campus του Πανεπιστημίου του York. Θέτοντας στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε τον φοιτητή και την φοιτητική εμπειρία δεσμευόμαστε από κοινού να επιδιώκουμε την υψηλότερη ποιότητα και τα υψηλότερα πρότυπα σε ό,τι κάνουμε,» ενώ αναφερόμενος στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω αυτής της συνεργασίας δήλωσε: «Θα προσφέρουμε στους φοιτητές μας τις ευκαιρίες που προσφέρει ένα Βρετανικό πανεπιστημιακό πτυχίο. Οι φοιτητές μας θα έχουν πρόσβαση σε μια πραγματικά παγκόσμια κοινότητα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι απόφοιτοί μας θα γίνουν ηγέτες και θα πετύχουν όποια σταδιοδρομία κι αν επιλέξουν.»

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλόβαθμα στελέχη του Πανεπιστημίου του York, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του CITY College και φίλοι του κολλεγίου καθώς επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών χωρών, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο, μεταξύ των οποίων: η κα Sandrine Mouchet, Γενική Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, ο κ. Radostin Vankin, Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δημήτρης Κούβελας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, η κα Ιωάννα Κοσμοπούλου, Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία, ο κ. Βασίλης Φλωρίδης Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ και πολλοί άλλοι.

 

Σχετικά με το CITY College, University of York Europe Campus
Το CITY College, University of York Europe Campus είναι το ευρωπαϊκό campus του Πανεπιστημίου του York.  Είναι ένα μοναδικό διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου (151ο στον κόσμο – QS 2022) στην Ελλάδα και σε 8 χώρες στην Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες του Καυκάσου. To CITY College συνδέει εδώ και 30 χρόνια ως διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλού κύρους και ακαδημαϊκής αριστείας τη Βρετανία με την ευρύτερη περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο.

 

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του CITY College αποκτούν το πτυχίο του κορυφαίου Πανεπιστημίου του York που απονέμεται απευθείας από το βρετανικό πανεπιστήμιο, ενώ οι απόφοιτοι του προγράμματος Pan-European Executive ΜΒΑ αποκτούν εκτός από το πτυχίο του York και το πτυχίο του γαλλικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

 

Το CITY College είναι πιστοποιημένο από έγκριτους διεθνείς φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως το Association of MBAs (ΑΜΒΑ), το British Accreditation Council (BAC) και κατέχει πιστοποιήσεις από διεθνείς επαγγελματικούς φορείς όπως το Chartered Management Institute (CMI) και το British Computer Society (BCS). Ξεχωρίζει επίσης για το ερευνητικό έργο που επιτελείται από τα ακαδημαϊκά του τμήματα και το ερευνητικό του κέντρο, South-East European Research Centre (SEERC).

 

Το CITY College Europe Campus διαθέτει 4 ακαδημαϊκά τμήματα στις Επιστήμες της Διοίκησης και Οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Πληροφορικής και της Αγγλικής Φιλολογίας, και προσφέρει προγράμματα σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (Bachelors, Μasters) σε πολλές κατευθύνσεις και ειδικότητες.
Website: york.citycollege.eu

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ADVERTORIALS

22.4.20242:48 μμ

  Με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποίησε την προβολή της ταινίας μικρού μήκους του, με τίτλο «Οι σκέψεις της Νεφέλης», στα Options Cinemas στην Πάτρα.   Με αφορμή

ADVERTORIALS

19.4.202412:50 μμ

  Ο καρκίνος του προστάτη (ΚΠ) παραμένει ένας από τους συχνότερους καρκίνους του ανδρικού πληθυσμού και η επιτυχής απεικόνισή του παραμένει ακόμη και σήμερα πρόκληση για τους Ακτινοδιαγνώστες και “πονοκέφαλος” για τους κλινικούς Ουρολόγους. Σύμφωνα και με τα λόγια ενός

ADVERTORIALS

18.4.20249:47 πμ

  Το Soleado Luxury Villas στη Σκάλα της Φούρκας είναι ο ιδανικός προορισμός για τις οικογενειακές πασχαλινές σας αποδράσεις. Ένας επίγειος παράδεισος φιλοξενίας αποτελούμενος από 8 πολυτελείς βίλες, λίγα λεπτά μακριά από τα παραδοσιακά χωριά της Χαλκιδικής και σε απόσταση

ADVERTORIALS

17.4.20243:10 μμ

  Διαπνεόμενη από το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης, η ELVIAL για ακόμα μια φορά στέκεται αρωγός και υποστηρικτής στον ευαίσθητο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας.   Η ELVIAL προχώρησε σε δωρεά των καινοτόμων συστημάτων αλουμινίου της, απαραίτητα

ADVERTORIALS

17.4.202412:16 μμ

  Τελευταία ευκαιρία να λάβετε πιστοποιητικό εξετάζοντας μόνο τα 2 skills σας σε Listening & Reading με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής έως και 30 Ιουνίου 2024. Έπειτα πολλών αντικρουόμενων αναρτήσεων, η Easy Education σάς ανακοινώνει επίσημα πως κατόπιν απόφασης του ΑΣΕΠ

ADVERTORIALS

15.4.20244:48 μμ

  Η «Γιορτή του Παραγωγού» έρχεται από το σύγχρονο παντοπωλείο Olicatessen, στον εμβληματικό χώρο της Αγοράς Μοδιάνο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η Κεντρική Αγορά Τροφίμων μετατρέπεται σε ένα μεγάλο φιλόξενο τραπέζι και αγκαλιάζει μερικούς από τους πιο σπουδαίους συνεργάτες του Olicatessen,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή