Αρχική / ADVERTORIALS / ΧΑΝΘ – Ένας αιώνας ΧΑΝΘ. Εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα.

ADVERTORIALS

17/09/2021 12:53 μμ

ΧΑΝΘ – Ένας αιώνας ΧΑΝΘ. Εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα.

Ένας αιώνας ΧΑΝΘ. Εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα.

ΧΑΝΘ – Ένας αιώνας ΧΑΝΘ. Εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα.

Γράφει thessnews

Ένας αιώνας ΧΑΝΘ. Εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα.

Tα γενέθλιά της γιόρτασε η ΧΑΝΘ με τους ανθρώπους της και την πόλη

 

Εκατό χρόνια μετά από την ίδρυση της ΧΑΝΘ τον Σεπτέμβριο του 1921, η ιστορική αυτή οργάνωση της πόλης γιόρτασε τη συμπλήρωση του πρώτου αιώνα πορείας της, πρωτοπορίας, συλλογικότητας και προσφοράς. Τις γενέθλιες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μέλη, στελέχη και εθελοντές της ΧΑΝΘ, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρχών της πόλης.

XANTH-PROTHIPOURGOS
Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

 

 

Ιδιαίτερα συγκινητικό υπήρξε το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που μίλησε για την προσωπική του σύνδεση με τη ΧΑΝΘ, ενώ ευχήθηκε πολλά νέα παιδιά να συνεχίσουν να πλαισιώνουν τα προγράμματα και τις δράσεις της.

 

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης

 

TZITZI-XANTH
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας

 

ZERVAS-XANTH
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

 

Το Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ με μήνυμα χαιρέτησε επίσης τις εκδηλώσεις του εορτασμού ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι Γενικοί Γραμματείς της Παγκόσμιας ΧΑΝ, Carlos Sanvee, και της Ευρωπαϊκής ΧΑΝ, Juan Simoes Iglesias.

Με την παρουσία τους τίμησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, μεταφέροντας παράλληλα και τα προσωπικά τους βιώματα ως μέλη της ΧΑΝΘ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας.

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ
Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Στο πρώτο μέρος, σε μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την επιμέλεια του προγράμματος από τον Αρχιμουσικό, Χάρη Ηλιάδη, και τη Διεύθυνση της Ορχήστρας από τον Μιχάλη Τραχαλιό, παρουσιάστηκαν -μεταξύ άλλων- για πρώτη φορά πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που έγιναν από Θεσσαλονικείς μουσικούς με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΧΑΝΘ.

«Ένα με σένα» τραγούδησε ο Αίσωνας Χαρατσάρης με στίχους που εξέφρασαν το προσωπικό του βίωμα, ενώ μέσα από τη σύνθεση «Μια μέρα στη ζωή» ο Αντώνης Σουσάμογλου έδωσε την δική του οπτική μπαίνοντας μουσικά στον κόσμο της ΧΑΝΘ με τη ματιά ενός παιδιού στην κατασκήνωση.

 

photo_xanth_1
100 Χρόνια ΧΑΝΘ

 

Στο δεύτερο μέρος, μπροστά από το εμβληματικό κτήριο της ΧΑΝΘ έγινε η προβολή ενός εντυπωσιακού video mapping με τίτλο «100 χρόνια ΧΑΝΘ: 1 με την πόλη, 1 με σένα» υπό την επιμέλεια της Όλγας Σφέτσα, εμπνευσμένο από την ιστορία και τη διαδρομή της ΧΑΝΘ και την άρρηκτη σχέση της με την πόλη. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πολυθέαμα πυροτεχνημάτων σε μπλε και κόκκινους χρωματισμούς, και τον συμβολικό σχηματισμό του αριθμού «100» στον χαρακτηριστικό τρούλο του κτηρίου.

Το πρόγραμμα εορτασμού συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με το «ΧΑΝΘing» μπροστά στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ., μια γιορτή με θέμα το σκάκι στο παράρτημα Καλαμαριάς και ένα open day γνωριμίας στο παράρτημα Ασβεστοχωρίου!

 

Ένας αιώνας ΧΑΝΘ.

Εκατό χρόνια πρωτοπορίας, συλλογικότητας, προσφοράς.

Εκατό χρόνια με φόντο την ιστορία, με βλέμμα στο μέλλον.

Εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα. 

 

 

Ένα με τη ΧΑΝΘ.

Ένα με τον άνθρωπο, ένα με την κοινωνία.

Ένα με την πόλη, ένα με τον κόσμο.

Ένα με τον αθλητισμό, την κατασκήνωση, τον εθελοντισμό, τη δημιουργικότητα, τον πολιτισμό.

 

 Μαζί. Ένα με την ομάδα, τη συλλογικότητα που ορίζει και την προσωπική εξέλιξη.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ADVERTORIALS

21.10.2021 1:43 μμ

  Από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου θα φιλοξενείται στο Mediterranean Cosmos η μοναδική έκθεση «Πλάσματα & Μυστήρια του Βυθού», στην οποία θα ανακαλύψετε όλα εκείνα τα υπέροχα και ασύλληπτης ομορφιάς πλάσματα που βρίσκονται στον

ADVERTORIALS

21.10.2021 10:40 πμ

  Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Σκοπός Ζωής» δώρισε παιχνίδια και βιβλία στα παιδιά του Κ.Α.Σ.Π. («Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού). Η Πρόεδρος του «Σκοπός Ζωής» κα Χρύσα Σαραντοπούλου βρέθηκε στο «Χατζηπατέρειο» κατά την παράδοσή τους, όπου γνώρισε αρκετά από τα

ADVERTORIALS

20.10.2021 2:16 μμ

    Από την έρευνα προέκυψε ότι οικονομικά εγγράμματο χαρακτηρίζεται μόλις το 43% των συμπολιτών μας, χωρίς να υπάρχει, στο κομμάτι αυτό, κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν γνωρίζουν λιγότερα

ADVERTORIALS

19.10.2021 1:44 μμ

  Ο Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεοκλής Ζαούτης, είναι ο Νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Ο Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής (Adjunct Professor) της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διορίστηκε σήμερα ως ο Νέος Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

ADVERTORIALS

19.10.2021 10:56 πμ

  Της Επιστημονικής Ομάδας Epsilon Net Το σημερινό μας άρθρο έρχεται ως συνέχεια σε προγενέστερη δημοσίευσή μας, ύστερα από τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τα νέα αφορολόγητα ποσά, δωρεών και γονικών παροχών, με

ADVERTORIALS

14.10.2021 5:06 μμ

  Μέσα από μια καινοτόμα συνεργασία της εταιρείας Μασούτης με την Fraport δημιουργήθηκε για πρώτη φορά  ένα σούπερ μάρκετ μέσα σε χώρο αεροδρομίου. Βρίσκεται στον χώρο αφίξεων, στην έξοδο 2.   Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου παρουσία του

thess

Επικαιρότητα