Υψηλός αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 10.8.2018 | 12:55 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Υψηλός αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική

THESSNEWS-DESK

Σε συναγερμό αναμένεται να παραμείνουν αύριο φορείς  και πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός για τη Χαλκιδική με βαθμό επικινδυνότητας 3.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπο Στεργιάδη, ο βαθμός επικινδυνότητας κατέβηκε σε σχέση με σήμερα καθώς αναμένεται να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να συνεδριάσει σήμερα το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο στον Πολύγυρο ώστε να επικαιροποιηθεί το σχέδιο ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω