Σαν σήμερα τα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (VIDEO)

RETRO 7.8.2018 | 08:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σαν σήμερα τα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Τα εγκαίνια ίσως του μεγαλύτερου έργου της σύγχρονης Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν σαν σήμερα, καθώς παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κόπηκε η κορδέλα για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», της μεγαλύτερης καλωδιωτής γέφυρας στον κόσμο εκείνη την εποχή.

Όπως ήταν λογικό, τα πανίσχυρα άλλοτε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν κάτσει μετά από πολλά χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης παραχωρώντας τα κυβερνητικά στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Καραμανλή μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, είχαν ανεβάσει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο λόγος των αντιδράσεων, αν και είχε ζητηθεί από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ήπια αντιπολίτευσης λόγω Ολυμπιάδας, ήταν η προσπάθεια των γαλάζιων στελεχών να καρπωθούν τη δόξα των έργων που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σημίτη.

Μάλιστα, το ερωτηματικό που κυριαρχούσε παραμονές των εγκαινίων ήταν εάν τελικά θα δώσει το παρών ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να επισκιάσει την παρουσία των «πράσινων» στελεχών που θα έδιναν ούτως ή άλλως το παρών.

Τελικά τα εγκαίνια έγιναν από τον νέο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, που ναι μεν έκοψε την κορδέλα, όντας δε περιστοιχισμένος από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον προκάτοχο του Κώστα Λαλιώτη, τη Βάσω Παπανδρέου και άλλα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη να προσπαθεί να δώσει έναν κυβερνητικό τόνο στην τελετή.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω