Καταδικάζει τη βεβήλωση του Εβραικού Μουσείου στο ΑΠΘ η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη»

THESSCITY 11.7.2018 | 18:53 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καταδικάζει τη βεβήλωση του Εβραικού Μουσείου στο ΑΠΘ η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη»

THESSNEWS-DESK

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» καταδικάζει τη βεβήλωση του Εβραικού Μουσείου μέσα στο ΑΠΘ, τονίζοντας ότι είναι «ένα ακόμη αποτρόπαιο συμβάν που έρχεται να προστεθεί στο γεμάτο ένταση κλίμα της πόλης που δημιουργούν οι αυτοαποκαλούμενοι «πατριώτες» που αντιτίθενται  στη συμφωνία των Πρεσπών».


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, «μια ακόμη φασιστική ενέργεια που αποτελεί βεβήλωση της ιστορικής μνήμης της πόλης καθώς οι Εβραίοι αποτελούσαν το 1/3 του πληθυσμού της πριν την εξόντωση τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το Εβραϊκό Μνημείο στο ΑΠΘ, το χώρο του εβραϊκού νεκροταφείου,  αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη αυτών των ανθρώπων.

Εντούτοις οι ακροδεξιοί πατριδοκάπηλοι στρέφονται εναντίον του οποιουδήποτε "Αλλού" διακατεχόμενοι από αισθήματα μισανθρωπισμού και μισαλλοδοξίας.

Στον αγώνα ενάντια στον φασισμό κανείς δεν περισσεύει. Η συστράτευση του δημοκρατικού κόσμου συνιστά τεράστια αναγκαιότητα για να μην ξαναγυρίσει η πόλη μας στις σκοτεινές εποχές της κυριαρχίας του παρακράτους».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω