Παρουσιάζει το μεταμνημονιακό «πλάνο» η Κομισιόν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11.7.2018 | 08:58 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παρουσιάζει το μεταμνημονιακό «πλάνο» η Κομισιόν

THESSNEWS-DESK

Το σχέδιο τους για την μεταμνημονιακή εποπτεία, θα παρουσιάσει σήμερα η Κομισιόν, παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup.


Από τις 21 Αυγούστου η Ελλάδα αναμένεται να μπει σε καθεστώς «ενισχυμένης εποπτείας». Κάθε τρίμηνο μέχρι το 2022 εκπρόσωποι των δανειστών θα έρχονται στη Αθήνα, θα εξετάζουν κατά πόσον η Ελλάδα τηρεί τους μεταμνημονιακούς όρους και θα συντάσσουν μία έκθεση, που θα παρακολουθείται στενά από τις αγορές.

Εκ των βασικότερων δεσμεύσεων αφορούν μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων, οι τιμές των ακινήτων και η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν στο κείμενο θα συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σημειώνεται πως χθες ανώτερος αξιωματούχος της Κομισιόν υποστήριξε πως οι περικοπές είναι συμφωνημένες αν και αναγνώρισε ότι πάντα υπάρχει ευελιξία.

Συνέστησε, ωστόσο, στην κυβέρνηση ότι θα ήταν καλό να μη συζητά αλλαγές, ενώ δεν έκρυψε την ενόχληση των Βρυξελλών από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

«Ότι έγινε, έγινε αλλά το μέτρο είναι σαφές ότι θα τελειώσει στο τέλος του έτους» υπογράμμισε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω