Από την «Κίνηση των έξι» στον «φόβο των έξι»

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10.7.2018 | 16:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Από την «Κίνηση των έξι» στον «φόβο των έξι»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε η «κίνηση των έξι» δημοτικών συμβούλων στο δήμο Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν θίξει στο δημοτικό συμβούλιο.


Σε κοινή τους δήλωση οι Κ. Ζέρβας, Ανδ. Κουράκης, Π. Αβραμόπουλος, Μ. Αϊβάζογλου, Γ. Αβαρλής και Γ. Αρβανίτης τονίζουν πως «το τελευταίο διάστημα μία ομάδα 6 δημοτικών συμβούλων, με διαφορετική αφετηρία, αλλά σε συνέχεια ενός κοινού προβληματισμού για πράγματα που είτε δε γίνονται, είτε γίνονται με λάθος τρόπο από τη διοίκηση του Δήμου, έχει αποστείλει σειρά αιτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για συζήτηση πάνω σε εξαιρετικά σημαντικά θέματα που αφορούν την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση και τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου. Δυστυχώς έχουμε συναντήσει ένα τοίχο μπροστά μας και μια συνεχή άρνηση για εξεύρεση λύσεων».

 

Φοβικότητα

Παράλληλα όμως οι έξι βγάζουν ανοικτά και την φοβικότητά τους απέναντι στα σενάρια που τους θέλουν να μετατρέπονται σε δημοτική παράταξη. Ο φόβος είναι εμφανής δείχνοντας ότι οι πολλές φιλοδοξίες μπορεί να ποδηγετούν την όλη προσπάθεια με τους έξι δημοτικούς συμβούλους να δίνουν μάλιστα και τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

«Η κίνηση μας αποσκοπεί κι έχει ήδη, σε ένα βαθμό, επιτύχει να ταρακουνήσει τα νερά στο τέλμα που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να αποτελέσει μια χρήσιμη και τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική φωνή για την πόλη. Η συζήτηση της ερχόμενης Πέμπτης δε σηματοδοτεί την ανακοίνωση μιας νέας δημοτικής παράταξης, αλλά την από κοινού κατάθεση των προβληματισμών μας και των κινήσεων που έχουμε παρουσιάσει ως τώρα» σημειώνουν αρχικά οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε θίξει κι οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει είναι μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη της πόλης . Ευελπιστούμε ότι θα ακουστούν στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και δε θα σκεπαστούν από τον πρόωρο εκλογολογικό θόρυβο» ξεκαθαρίζουν στην δήλωσή τους όταν όλα γίνονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που ξεκίνησε πολύ νωρίς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω