Έτοιμοι όλοι για τον εμφύλιο στην Πρωτοβουλία

ΑΠΟΨΕΙΣ 10.7.2018 | 15:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτοιμοι όλοι για τον εμφύλιο στην Πρωτοβουλία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Πλέον όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγήθηκε. Πριν από λίγες μέρες ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα «κουνήσουν μαντήλι» και οι Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης.


Δηλαδή οι δύο από τους τρεις συνιδρυτές της «Πρωτοβουλίας» αφήνουν την παράταξη και τον Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίον πορεύτηκαν από το 2005. Παράλληλα παρελθόν είναι και ο -για κάποιο χρονικό διάστημα- διάδοχος του δημάρχου.

Ο Π. Αβραμόπουλος δεν έφυγε απλώς. Χρησιμοποίησε ένα μανιφέστο κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Κατά του Γιάννη Μπουτάρη προσωπικά, ο οποίος δεν θέλησε σε πρώτη φάση να το σχολιάσει. Αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος που αναμένεται να επικρατήσει τους επόμενους μήνες.

Αν οι Ζέρβας, Αβραμόπουλος, Κουράκης αποφασίσουν να μετεξελίξουν την «κίνηση των έξι» σε δημοτική παράταξη, που θα βάλει μπροστά τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης και θα προσπαθήσει να χτίσει μια «νέα Πρωτοβουλία», τότε προεκλογικά ο εμφύλιος θα σπαράξει τη σημερινή διοίκηση του δήμου.

Κάποια στιγμή στον χορό των αλληλοκατηγοριών θα μπουν και οι αντιδήμαρχοι, ενώ θα επιστρατευτούν και άλλες δυνάμεις από έναν Γιάννη Μπουτάρη που θα θέλει διακαώς την επανεκλογή του, έχοντας στις πλάτες του έναν κυβερνητικό(;) ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα
Αλλαγής.

Εκτός κι αν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποφασίσει να δικαιώσει την ThessNews και τον γράφοντα, που έχουν γράψει εδώ και ένα χρόνο ότι δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές.

Έτσι θα γλυτώσουν από τον αλληλοσπαραγμό και η πόλη θα αναζητήσει την μετά Μπουτάρη εποχή.

Για την ώρα όμως ο Γ. Μπουτάρης ψάχνει την ανανέωση του ψηφοδελτίου με φρέσκα πρόσωπα. Τώρα, πόσο φρέσκοι θεωρούνται οι συνοδοιπόροι του Τρ. Μηταφίδη στην «Ανοιχτή Πόλη», είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση…

 

 Από το φύλλο της THESSNEWS #113 (07/07/2018-08/07/2018) 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω