Δ. Κούβελας στην ThessNews: «Εξαντλημένο άλογο ο Μπουτάρης»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 26.6.2018 | 12:42 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δ. Κούβελας στην ThessNews: «Εξαντλημένο άλογο ο Μπουτάρης»

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || [email protected]

«Ο κ. Μπουτάρης και η διοίκησή του, που συμπληρώνουν 7 ½  χρόνια στο τιμόνι του δήμου, δίνουν πια την εικόνα ναυαγίου. Ο δήμος είναι ακυβέρνητος και τα πράγματα κυλούν κυρίως χάρις στον πατριωτισμό των υπαλλήλων και την εμπειρία των υπηρεσιών» δηλώνει σε συνέντευξή του στην ThessNews o δημοτικός σύμβουλος των Εντάξει, Δημήτρης Κούβελας.


Παράλληλα απαντάει για το κλίμα στην δημοτική ομάδα μετά την απόφαση του Στ. Καλαφάτη να μην κατέβει ξανά για υποψήφιος δήμαρχος αλλά και την υποψηφιότητα Κυριζίδη για το δήμο Θεσσαλονίκης. 

 

Τι σηματοδοτεί για τους «Εντάξει» η απόφαση του Στ. Καλαφάτη ;

Σέβομαι την απόφαση του Στ. Καλαφάτη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος. Είναι προφανές ότι θέλει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα κοινοβουλευτικά καθήκοντά του, ενόψει μάλιστα των βουλευτικών εκλογών που πιθανότατα θα γίνουν πρόωρα. Η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη της δημοτικής μας παράταξης να δουλέψει ομαδικά, τόσο για να βάλει φρένο στην κατρακύλα της πόλης, ειδικά στη δεύτερη θητεία της διοίκησης Μπουτάρη, αλλά κυρίως για να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο όταν οι συμπολίτες μάς αναθέσουν τις τύχες της Θεσσαλονίκης το 2019».
 

Εκτιμάτε ότι πρέπει να υπάρξει για τους «Εντάξει» μια συνέχεια και να ξαναδώσουν τη μάχη σαν παράταξη το 2019 με άλλον επικεφαλής;

Οι ταμπέλες δεν έχουν πάντα σημασία. Στην ευρύτερη δημοτική παράταξή μας θα επιδιώξουμε προσθήκες ικανών και πρόθυμων συμπολιτών να υπηρετήσουν την πόλη, απ΄ όπου κι αν προέρχονται πολιτικά. Στόχος να αγκαλιάσουμε και να ενεργοποιήσουμε περισσότερους ανθρώπους με άποψη και ιδέες για την πόλη. Φυσικά και θα διεκδικήσουμε δυναμικά τη διοίκηση του Δήμου κι εκτιμώ ότι θα πείσουμε τους Θεσσαλονικείς να μας εμπιστευτούν.    
 

Θεωρείτε διασπαστική την κίνηση του Μάκη Κυριζίδη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης;

Δε θα χαρακτηρίσω την απόφασή του. Ομολογώ ότι δεν είχε διαφανεί αυτή στις όποιες συζητήσεις είχαμε. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς και συνεπείς όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Κριτές μας είναι οι πολίτες τελικά.
 

Δημιουργώντας την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» θεωρείτε ότι αυτονομήθηκε και έθεσε τον εαυτό του εκτός «Εντάξει»;

Η ερώτησή σας είναι μάλλον ρητορική, αφού η απάντηση ήδη περιέχεται σ΄ αυτήν!

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αυτό πόσο επηρεάζει τις αποφάσεις στην κεντροδεξιά παράταξη; Περιμένετε σύντομα ανακοινώσεις από τη ΝΔ ή εκτιμάτε ότι πρέπει να στηρίξει σχήματα που θα προέλθουν από την κοινωνία;

Δύο μέτριοι ιππείς διεκδικούν ένα εξαντλημένο άλογο. Ο Αλ. Τσίπρας και η Φ. Γεννηματά έχουν ελάχιστη ανταπόκριση και επιρροή στους πολίτες του δήμου Θεσσαλονίκης. Όσο για τον κ. Μπουτάρη και τη διοίκησή του, που συμπληρώνουν 7 ½  χρόνια στο τιμόνι του δήμου, δίνουν πια την εικόνα ναυαγίου. Ο δήμος είναι ακυβέρνητος και τα πράγματα κυλούν κυρίως χάρις στον πατριωτισμό των υπαλλήλων και την εμπειρία των υπηρεσιών. Γνωρίζουμε από τη Φυσική ότι ένα σώμα σε κίνηση χάνει συνεχώς ταχύτητα και τελικά ακινητοποιείται λόγω της τριβής. Στην παράταξη και τη διοίκηση Μπουτάρη οι τριβές είναι πολλές και μεγάλες. Αυτό, νομίζω, οφείλεται κυρίως στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του δημάρχου που προκαλεί ακόμη και τους φίλους του, την έλλειψη συνεργασίας που επιδεικνύει και την αδιαφορία του να υπηρετήσει τελικά την πόλη μας.  Το έργο αυτής της διοίκησης  είναι ελάχιστο και πολύ ακριβό. Εμείς, ως αντιπολίτευση, επισημαίνουμε τα λάθη της διοίκησης και προσπαθούμε να δείξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως και όλα τα κόμματα, έχουν εύλογα ενδιαφέρον για το ποιος διοικεί τη δεύτερη πόλη της χώρας. Είναι βέβαιο ότι θα εκφράσει κι αυτή την άποψή της, αφού λάβει υπόψη της πρωτίστως την τοπική κοινωνία.      
 

Εσείς έχετε συγκρουστεί με τον δήμαρχο για το Σκοπιανό. Πώς κρίνετε την καταρχήν συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ;

Πράγματι, συγκρουστήκαμε με τον Γ. Μπουτάρη για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το θέμα. Οι θέσεις του, αν και δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ξεπερνούσαν ακόμη και τους πιο ακραίους Σκοπιανούς εθνικιστές. Επίσης, ενεργούσε αναρμόδια ως «πρόθυμος» να τελειώνουμε όπως – όπως, χωρίς να δείχνει ενδιαφέρον για τα οφέλη και το κόστος από μια τόσο σοβαρή εθνική υπόθεση. Όσο για τη «συμφωνία» που ανακοινώθηκε, είναι απαράδεκτη. Μια πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία, το πολιτικό κατασκεύασμα του Τίτο με στόχο την αυτονόμηση της Μακεδονίας, γίνεται επίσημο κράτος με ελληνική βούλα. Μια ανύπαρκτη εθνότητα και γλώσσα αναδεικνύονται και με δική μας έγκριση. Οι «κόκκινες γραμμές» μας χάνονται σε πλήθος λεπτομερειών και διαδικασιών που παραπέμπονται στο μέλλον. Το χειρότερο είναι ότι δίνονται λαβές στους ακραίους εθνικιστές και των δύο πλευρών να δυναμιτίσουν τη σχετική ισορροπία που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πληγή που άνοιξε με αυτό το κείμενο δεν θα κλείσει ποτέ. Διότι, όταν τα δύο «έθνη» θα διεκδικούν, η τάση είναι να μοιράζονται τα πράγματα. Όλοι καταλαβαίνουμε τι κερδίζουν τα Σκόπια σήμερα. Δυστυχώς, το μέλλον θα δείξει τι επιπλέον θα χάσουμε εμείς.          

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #110 (16/06/2018-17/06/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω