Κάλεσμα Λαϊκής Ενότητας για συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

THESSCITY 13.6.2018 | 16:42 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κάλεσμα Λαϊκής Ενότητας για συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

THESSNEWS-DESK

Κάλεσμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης που θα ψηφιστεί στη Βουλή κάνει η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι στην Καμάρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή με διαδικασίες «εξπρές» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς και το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» 2019-2022, που ισοδυναμεί με ένα νέο τέταρτο μνημόνιο χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ δανειοδότηση προς τη χώρα.

Αυτή τη φορά μόνο δίνουμε. Πολυνομοσχέδιο και Μεσοπρόθεσμο, δεσμεύουν τη χώρα και το λαό με τεράστια νέα βάρη ως το 2022, υποθηκεύουν ότι δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί από δομές και οργανισμούς στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας, εντείνουν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς την αρπαγή λαϊκών περιουσίων, ενώ ταυτόχρονα παραπέμπουν στις καλένδες την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά του πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Με το πολυνομοσχέδιο:

1. Δεσμεύεται, με αποικιοκρατικούς όρους, η περιουσία του Δημοσίου μέχρι του ποσού των 25 δις. € ως ενέχυρο στους δανειστές για την περίπτωση, που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το χρέος.

Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο και η Ελλάδα έτσι κι’ αλλιώς δεν μπορεί να το αποπληρώσει.

2. Προβλέπει ότι από τη μείωση των συντάξεων που θα επέλθει από 1/1/2019 θα εξοικονομηθούν, δηλαδή θα αφαιρεθούν από τις τσέπες των συνταξιούχων, πάνω από 3 δις. € ετησίως από το 2019 έως το 2022. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα σταματήσουν στο 18% αλλά στη μείωση αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο ανώτατο όριο του 18%.

3. Προβλέπει επίσης αύξηση της φορολογίας λόγω της μείωσης του αφορολόγητου από το 2020 που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 2 δις. € ετησίως, που θα αφαιρεθούν από τα λαϊκά εισοδήματα και κυρίως από αυτά των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων.

4. Η κυβέρνηση με τη δημιουργία «υπερ-πλεονασμάτων» από την αυξανόμενη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού επιχειρεί να καλλιεργήσει προσδοκίες για «αντίμετρα» και «κοινωνικά μερίσματα», φιλοδοξώντας να κάνει ρεκόρ …πολιτικαντισμού!».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω