ΟΕΕΘ: Αποκαρδιωτική η κατάσταση στην πλατεία Αριστοτέλους

THESSCITY 13.6.2018 | 14:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΟΕΕΘ: Αποκαρδιωτική η κατάσταση στην πλατεία Αριστοτέλους

THESSNEWS-DESK

Στο απροχώρητο επισημαίνει ότι έχει φτάσει στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και την πλατεία Αριστοτέλους η κατάσταση με τις συμμορίες λαθρεμπόρων τσιγάρων με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης.


Μάλιστα γίνεται λόγος για τα βίαια περιστατικά με αιματηρές συγκρούσεις με τραυματισμούς ανάμεσα σε ανταγωνίστριες συμμορίες, με τελευταίο περιστατικό εχθές, 12 Ιουνίου 2018, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις και τραυματισμοί μπροστά στα έντρομα μάτια πολιτών, επισκεπτών και επαγγελματιών της περιοχής.

«Η όλη κατάσταση έχει εξωθήσει τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής στα όρια της υπομονής τους. Με το λαθρεμπόριο που διενεργείται το κράτος χάνει έσοδα καθημερινά ενώ οι επαγγελματίες βιώνουν αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς οι ίδιοι πρέπει να ανταποκρίνονται σε όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπουν οι νόμοι. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά λόγω της φοβίας των πολιτών να πλησιάσουν ενώ και οι ίδιοι αισθάνονται τρομοκρατημένοι με το ενδεχόμενο στοχοποίησης από τις συμμορίες αν διαμαρτυρηθούν ή καταγγείλουν τα γεγονότα.

Το δύσκολο έργο των Ελεγκτικών Μηχανισμών και των Διωκτικών Αρχών είναι κατανοητό, ωστόσο η Πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί την καρδιά και την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να απαξιώνεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης με αυτή την απογοητευτική εικόνα, που μόνο βλάπτει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα εκ μέρους όλων των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, με πάταξη του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου αλλά και με προστασία των περιουσιών  και της σωματικής ακεραιότητας πολιτών και επαγγελματιών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΕΕΘ.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω