Οδηγός πόλης σε εφαρμογή στο κινητό στον δήμο Παύλου Μελά

THESSCITY 13.6.2018 | 17:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οδηγός πόλης σε εφαρμογή στο κινητό στον δήμο Παύλου Μελά

THESSNEWS-DESK

Οδηγός πόλης για τον δήμο Παύλου Μελά έχουν πλέον στη διάθεση τους οι δημότες του!


Αφορά στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής εφαρμογής κινητών τηλεφώνων, που έγινε αποδεκτή κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (Αριθμός 20/ 9 Ιανουαρίου 2018) μέσω της οποίας εφαρμογής, ο δημότης της πόλης μας ή ο επισκέπτης θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για σημαντικά σημεία της περιοχής, στα οποία εάν το επιθυμούν, θα μπορούν να κατευθυνθούν μέσω του πλοηγού του κινητού τους τηλεφώνου.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν διαθέσιμη, ενισχύει τη διαφάνεια, την καλύτερη επικοινωνία και το διάλογο με τους πολίτες, στους οποίους παρέχειέξυπνη - επίκαιρη πληροφόρηση.

Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα απλοποίησης του Οδηγού, ώστε να μην αποθαρρύνονται οι μη έμπειροι χρήστες

Σε πρώτη φάση δίδεται προτεραιότητα στην αναφορά σημείων που παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα /συναλλαγή με τον πολίτη.

Συγκεκριμένα οι ενότητες του Οδηγού αφορούν: Δημοτικές υπηρεσίες, Κοινωνικές Δομές, Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Σχολεία, ΚΕΠ, Ιεροί ναοί, Υποδομές πολιτισμού, Υποδομές αθλητισμού, Παιδικές χαρές, Πάρκα, Λαϊκές αγορές

Σε δεύτερη φάση οι κάτοικοι του δήμου Παύλου Μελά θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στο γραφείο αιτημάτων πολιτών, ώστε να διεκπεραιωθούν από την αρμόδια Υπηρεσία / Τμήμα του Δήμου. Με το σύστημα δημιουργίας Αναφορών Αιτημάτων και της δημόσιας μέσω διαδικτύου πρόσβασης όλων στις πληροφορίες, θα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να αναφέρουν προβλήματα στο Δήμο με την απλή λήψη μιας φωτογραφίας της βλάβης ή του προβλήματος, προσθέτοντας και τη σχετική περιγραφή (π.χ. λακκούβα στην οδό Ακριτών).

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω