Καλαφάτης για Σκοπιανό: Ας αφήσουν τα κουραφέξαλα που θα βαφτίσουν αυταπάτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.6.2018 | 14:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καλαφάτης για Σκοπιανό: Ας αφήσουν τα κουραφέξαλα που θα βαφτίσουν αυταπάτες

THESSNEWS-DESK

Τον φόβο του ότι η ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείπει την απόφαση του Βουκουρεστίου για εξεύρεση λύσης και μετά πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ και παράδοση του μοναδικού όπλου που είχε η Ελλάδα εκφράζει ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.


«Από τη στιγμή που θα αποσταλεί η πρόσκληση ένταξης, δεν θα ανακαλείται, παρά μόνο εάν οι Σκοπιανοί αρνηθούν τη συνταγματική αναθεώρηση. Ας αφήσουν λοιπόν τα κουραφέξαλα που αύριο θα βαφτίσουν αυταπάτες», επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει:

«Η Κυβέρνηση παραβιάζει κατάφορα την πάγια εθνική θέση που ζητά λύση (erga omnes) για όλες τις χρήσεις, αφού εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα.  Οι Σκοπιανοί, όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα λέγονται από όλο τον κόσμο - με δική μας συμφωνία - «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική». Ποια σημασία θα έχει λοιπόν εάν τα ζαρζαβατικά τους θα λέγονται «βορειομακεδονικά», όταν οι ίδιοι θα λέγονται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική»; Ποια σημασία θα έχει ένα κάπου στα κατάστιχα του ΟΗΕ υπάρχουν αστερίσκοι και υποσημειώσεις; Και ποιους προσπαθούν να εξαπατήσουν, όταν ο Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει τονίζοντας πως η συμφωνία διαφυλάττει την «μακεδονική εθνική και πολιτισμική ταυτότητα»;

Ο κ. Τσίπρας - με δεδομένες τις δημόσιες αντιρρήσεις του συγκυβερνήτη του - δεν έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση για την υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας. Οφείλει, γι’ αυτό, όπως έκανε και το Καλοκαίρι του 2015, πριν προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας, να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει σχετική εξουσιοδότηση. Μην διανοηθεί να δεσμεύσει την Ελλάδα, σε κάτι που οι Έλληνες διαφωνούν».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω