Πόλεμος Μαξίμου – Σαμαρά για το Σκοπιανό και την επίθεση σε Παυλόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.6.2018 | 13:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πόλεμος Μαξίμου – Σαμαρά για το Σκοπιανό και την επίθεση σε Παυλόπουλο

THESSNEWS-DESK

Η επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφερε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.


Ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του έκανε λόγο για «αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό» σχολιάζοντας την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Επιτέθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

Όπως αναφέρει ο κ. Σαμαράς, «δεν ήταν "εθνικιστής" ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", ούτε ήταν "τυχοδιώκτης" ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Ελληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

 

Μείζον εθνικό ατόπημα λέει το Μαξίμου

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ» αναφέρει σε σχόλιο του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου. Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη» συμπληρώνει.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Πρωθυπουργού.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω