Κάντε δημοψήφισμα τώρα

ΑΠΟΨΕΙΣ 7.6.2018 | 18:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κάντε δημοψήφισμα τώρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]

Παρατηρώντας τις προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, βλέπει κανείς τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση των γειτόνων έχει αποφασίσει να λάβει τη λαϊκή νομιμοποίηση της όποιας συμφωνίας έχει καταλήξει με την ελληνική πλευρά.


γράφει ο Χρήστος Νικολαϊδης

 

Φαίνεται ότι ο κ. Ζάεφ αισθάνθηκε κάτι που μάλλον δεν απασχόλησε τον Τσίπρα: την ανάγκη να ενημερώσει επίσημα τον λαό του αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας του με τον Έλληνα ομόλογό του τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στις Βρυξέλλες.

Έτσι συγκάλεσε μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ουσιαστικά περιέγραψε το πλαίσιο της συμφωνίας δίνοντας και την είδηση: έχουμε μία καταρχήν συμφωνία με την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει το όνομα το οποίο έχει συμφωνηθεί.

Ωστόσο ανακοίνωσε με έκδηλη τη χαρά στο πρόσωπό του ότι η χώρα μας αποδέχθηκε τον προσδιορισμό «μακεδονική» για τη γλώσσα του και «Μακεδονικό» για το έθνος του. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα προκηρύξει δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να εγκρίνουν το πλαίσιο της συμφωνίας στο οποίο έχει καταλήξει με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα. 

Βλέποντας κανείς αυτές τις ανακοινώσεις αναρωτιέται αν η κυβέρνηση Ζάεφ είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την κυβέρνηση Τσίπρα και προχωρά στην επίσημη ενημέρωση των πολιτών της για ένα τόσο σοβαρό θέμα.  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Ζάεφ υπολογίζει πολύ περισσότερο τους πολίτες της χώρας της και επιθυμεί να πάρει την έγκρισή τους για μία τόσο σοβαρή συμφωνία!

Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: δηλαδή εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε τόσο υπεύθυνοι όσο οι γείτονές μας; Εμείς δεν δικαιούμαστε να εκφράσουμε την άποψή μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Το ζήτημα για την κυβέρνηση προκύπτει αβίαστα: δημοψήφισμα τώρα! Είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου η κυβέρνηση Τσίπρα να αποδείξει ότι έχει με το μέρος της την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Στην περίπτωση που η πρότασή της καταψηφιστεί σε ένα δημοψήφισμα, τότε αυτό θα σημαίνει παράλληλα ότι δεν δικαιούται να προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία!  Είναι τόσο απλό...
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #108 (02/06/2018-03/06/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω