Συνάντηση του προέδρου της ΔΕΘ με τον πρέσβη της Τυνησίας

THESSCITY 16.5.2018 | 16:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συνάντηση του προέδρου της ΔΕΘ με τον πρέσβη της Τυνησίας

THESSNEWS-DESK

Τον δρόμο για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας άνοιξε η πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε, για πρώτη φορά στον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ο πρέσβης της Τυνησίας Dr. Lassaad M’hirsi, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα.


Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Dr. Lassaad M’hirsi και ο κ. Τζήκας, έθεσαν - στη διάρκεια της συνάντησής τους - τις βάσεις για τη σύσφιξη των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Τυνησίας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν δύο στόχοι. Ο πρώτος είναι να συμμετάσχει η Τυνησία στην 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, και ο δεύτερος να έχει η Τυνησία -μέσω της πρεσβείας της στην Ελλάδα- παρουσία στις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo, με απώτερο σκοπό να λειτουργήσουν αυτές ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές και της τυνησιακές επιχειρήσεις. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής εκθέσεων της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Ανδρέας Δαρούδης.

"Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας εφαρμόζει όλα τα τελευταία χρόνια μια συνεπή στρατηγική διεθνοποίησης, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας με ξένες αγορές, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την προσέλκυση ξένων εταιρειών στη χώρα μας", προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω