Στην αντεπίθεση το Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα:  Διαδηλωτές με ματσέτες!

ΚΟΣΜΟΣ 16.5.2018 | 15:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στην αντεπίθεση το Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα: Διαδηλωτές με ματσέτες!

THESSNEWS-DESK

Για υποτιθέμενους «ειρηνικούς διαδηλωτές» στα σύνορα της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, οι οποίοι καλούσαν οπλισμένοι σε «σφαγή εβραίων» κάνει λόγο το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο.


Στο σχόλιό του, που συνοδεύει την ανάρτηση του βίντεο στον λογαριασμό του στο facebook, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σημειώνει: «Ειρηνικοί διαδηλωτές στην Γάζα οπλισμένοι με ματσέτες - "Ω εβραίοι, ερχόμαστε να σας σφάξουμε!". Τι θα κάνατε εάν ειρηνικοί διαδηλωτές ήθελαν να σας σφάξουν;».

Οι ισραηλινές αρχές παραθέτουν ακόμη βιντεοσκοπημένη δήλωση ανώτερου στελέχους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς, του Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ, ο οποίος φέρεται να σημειώνει ότι «αυτές δεν είναι απλώς ειρηνικές διαδηλώσεις, έχουν την υποστήριξη των όπλων μας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο ελέγχει η Χαμάς, τουλάχιστον 59 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα και τουλάχιστον 2.700 τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα της Λωρίδας με το Ισραήλ, καθώς διαδηλωτές επετίθεντο στον φράχτη που χωρίζει το παλαιστινιακό και το ισραηλινό έδαφος.

Εδώ και επτά εβδομάδες, η Χαμάς και άλλες μικρότερες οργανώσεις διοργανώνουν τη λεγόμενη «Μεγάλη Πορεία Επιστροφής», με αίτημα την επιστροφή Παλαιστινίων προσφύγων, αλλά και των απογόνων τους, σε εδάφη που από το 1948 ελέγχει το Ισραήλ.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω