Επίθεση δημάρχων στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης από το Παρίσι (vids)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 16.5.2018 | 15:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επίθεση δημάρχων στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης από το Παρίσι (vids)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΟΛΑΔΑ || ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οργή των δημάρχων που συμμετέχουν στην αποστολή του ΦΟΔΣΑ στο Παρίσι για θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.


Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον ΦΟΔΣΑ ως ντίλερ στην ιδιωτικοποίηση του νερού ενώ για τους δημάρχους σχολιάζει ότι χαριεντίζονται με την γαλλική εταιρία – κολοσσό SUEZ η οποία κατέχει το 5,5 % της ΕΥΑΘ και σύμφωνα με χθεσινές αποκαλυπτικές δηλώσεις των υπευθύνων στην ελληνική αποστολή θέλει να το αυξήσει σε 29,7%.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστή άμεσα στα στελέχη της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι και η οργή ήταν έκδηλη μεταξύ των αυτοδιοικητικών.  Στις δηλώσεις τους καταφέρονται κατά των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ενώ μιλούν για ντίλερ ψεμάτων και για παραχαράκτες της αλήθειας.

 

Λ. Κυρίζογλου: Παραχαράκτες της αλήθειας 

"Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ως «ντίλερ» ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, συνηθισμένος στις κωλοτούμπες και τις κυβιστήσεις, πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη όταν μιλάει για συνέπεια" τονίζει στην δήλωσή του ο Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

"Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει σταθερή θέση για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Η οργάνωση συμμετείχε ενεργά στο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ.
ΠΕΔ και ΦΟΔΣΑ έχουμε μεταβεί σε Αυστρία, Γερμανία και σήμερα στη Γαλλία προκειμένου να επισκεφθούμε τις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την οργάνωση και διαχείριση των απορριμμάτων. Μεταξύ αυτών είναι η SUEZ και θα επισκεφθούμε και άλλες. Η επίσκεψή μας δεν έχει καμία σχέση με το νερό. Είναι παραχαράκτες της αλήθειας και ντροπή τους" σημειώνει.

 

Σ. Δανιηλίδης: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Θα φανεί το αμέσως προσεχές μέλλον ποιος θα καταφέρει, αν καταφέρει να ιδιωτικοποίηση την ΕΥΑΘ και σε ποιον θα κάνει πάσα την ΕΥΑΘ. Εμείς, είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε σταθερή θέση ενάντια στο σύνολο της ιδιωτικοποίησης από το 1 έως το 100%.» σημείωσε από τη μεριά του ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. 

«Κάναμε το δημοψήφισμα, καταθέσαμε προσφυγές στο ΣτΕ και έχουμε δεκάδες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που καταγγέλλουμε την ιδιωτικοποίηση ακόμα και το 24% και απαιτώντας να έρθει το σύνολο, το 100 % της ΕΥΑΘ στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» πρόσθεσε. 

«Ο λόγος της παρουσίας μας εδώ είναι η επίσκεψη σε μονάδες και εταιρίες διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο να αποκτήσουμε το know how έτσι ώστε να προωθήσουμε την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων. Φαίνεται ότι υπάρχει πενία θεμάτων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να κατασκευάσουν ζητήματα εναντίον της Αυτοδιοίκησης. Το κακό είναι ότι όταν σκάβεις το λάκο του άλλου, πέφτεις εσύ μέσα στο τέλος και θα φανεί σύντομα» κατέληξε επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μ. Γεράνης: Έχουμε στόχο και όραμα για τα απορρίμματα 

«Εμείς στα απορρίμματα έχουμε στόχο και όραμα να δώσουμε λύσεις για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Θεσμικά, καλέσαμε όλα τα ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και την ΕΡΤ3 όπου επειδή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος θα έρθει τελικά δεν ήρθε κανείς. Με το ελληνογαλλικό βιομηχανικό επιμελητήριο ήρθαμε σε συνεννόηση εδώ και δύο μήνες και με την ελληνική πρεσβεία και πήγαμε σε εξειδικευμένες εταιρίες που έχουν εδώ και πολλές δεκαετίες στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων την εμπειρία και τις γνώσεις. Μας εκφράζει η θέση του προέδρου και όλης της ΠΕΔ για τις αποφάσεις της οποίας έχει πάρει για το νερό» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω