«Μάχη» για το χρέος -Απειλεί με τις συντάξεις η Αθήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 16.5.2018 | 08:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Μάχη» για το χρέος -Απειλεί με τις συντάξεις η Αθήνα

ΤHESSNEWS-DESK

Σκληρό παζάρι για το χρέος, με την Αθήνα να βάζει στο τραπέζι το θέμα των συντάξεων. Το Βερολίνο επιμένει σε σταδιακή ελάφρυνση υπό όρους και υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκρίνεται κάθε χρόνο από το κοινοβούλιό της. Διαφωνεί το ΔΝΤ και απειλεί με αποχώρηση από το πρόγραμμα.


Ο Π. Τόμσεν προειδοποίησε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ζήτησε οριστικές αποφάσεις έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες η Αθήνα. Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε πως αν δεν είναι αυτόματη η ελάφρυνση του χρέους και αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, τότε όλα είναι ανοιχτά ως προς τη μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 2019.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις δήλωσε πως οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα ληφθούν το Μάιο ή τον Ιούνιο και κάλεσε σε συντονισμένη προσέγγιση των θεσμών για το θέμα.

Σε αυτό το κλίμα ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών για την 4η αξιολόγηση. Στις 10:00 το πρώτο ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο. Στο επίκεντρο ιδιωτικοποιήσεις, ενέργεια και δημόσια διοίκηση.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω