Απαγορεύονται οι χοντροί;

ΑΠΟΨΕΙΣ 14.5.2018 | 13:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Απαγορεύονται οι χοντροί;

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΟΥ || [email protected]

Με ντροπή διαβάζω σχόλια με αφορμή τη νίκη στην Eurovision της Netta από το Ισραήλ για την εικόνα της, από νέες κοπέλες και όχι μόνο.


Γράφει η Μαρία Στύλου 

 

Η τεχνολογία έχει φτάσει σε σημείο να δημιουργεί μουσική χωρίς μουσικά όργανα αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να «δημιουργεί» χαρακτήρες.

Χαρακτήρες που δεν θα πέσουν σαν κοράκια να σε φάνε να σε χλευάσουν και να σε «σύρουν» σαν τρόπαιο απωθημένων πίσω από το άρμα της μετριότητας και του φθηνού σχολιασμού.

Αναρωτιέμαι από τι υλικό είναι φτιαγμένη μία δεκαεπτάχρονη μία εικοσάχρονη εικοσιπεντάχρονη για να βγαίνει και να κρίνει δημοσίως μία συνομήλικη της που ώ! Τι τρομερό; Τόλμησε να εκθέσει μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων  ανθρώπων τα παραπανήσια της κιλά; Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Τόλμησε να κατακτήσει την πρώτη θέση σ έναν κόσμο που έχουν προτεραιότητα το ψεύτικο στήθος και το κίβδηλο ήθος.

Τόλμησε να διακριθεί σ έναν κόσμο που στήνει παντού τερέν ναρκισσισμού και ματαιοδοξίας και αφήνει εκτός αγωνιστικής τους άσχημους τους χοντρούς τους στραβούς τους κουτσούς

Δυστυχώς η τεχνολογία δεν έχει φτάσει στο σημείο να «δημιουργεί» χαρακτήρες με μέτρο και αξιοπρέπεια και αγάπη για τον άλλον βρε αδερφέ, όποιος κι αν είναι αυτός.

Στην εποχή του πλαστικού του μπότοξ του λίφτινγκ και της ανόρθωσης  επιβιώνει το μέτριο το λίγο το πήδημα το «ώχ δεν βαριέσαι» και ο καναπές.

Η τεχνολογία έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της.

Είναι και αυτό που πάντα λέω στα παιδιά μου. Η ποιότητα είναι μειονότητα γιατί είναι δύσκολη. Τα λίγα και τα μέτρια είναι εύκολα. Τα βρίσκεις παντού. Την ποιότητα όσο περίεργο κι αν φαίνεται δεν την αγοράζεις αλλά την κατακτάς.

Αν αρκείσαι στα λίγα και τα μέτρια άραξε στον καναπέ σου ρούφα και την κενότητα σου και την πλήξη της ανυπαρξίας. Αν όμως ζητάς το παραπάνω το περισσότερο αυτό που θα σε εκτινάξει σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα, πάλεψε! Δούλεψε! Αγωνίσου! Μη βαλτώνεις μη ξεθωριάζεις. Γίνε εσύ πρωτογενές υλικό.

Και όπως λέει και ο ποιητής

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω