Άνοιξε η συζήτηση για υποψήφιους δημάρχους στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 9.5.2018 | 16:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Άνοιξε η συζήτηση για υποψήφιους δημάρχους στον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Ζυμώσεις και διαβουλεύσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ξεκίνησαν στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης όπως αποκάλυψε σε συνάντηση με δημοσιογράφους η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τον συντονιστή της οργάνωσης Χρήστο Δουΐτση υπήρξαν αποφάσεις για άνοιγμα στην κοινωνία και παρέμβαση της τοπικής στον δημόσιο διάλογο. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική χρονιά το 2018 με την Ελλάδα να βγαίνει από τα μνημόνια σχολιάζοντας πως ξεκινάει μια καινούρια περίοδος και μια καινούρια πορεία προς την ανάπτυξη.

 

Τρεις κάλπες το 2019

Ο κ. Δουΐτσης τόνισε ότι το 2019 θα γίνουν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές) επισημαίνοντας τον κατάλογο των έργων της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη (ΟΑΣΘ, στρατόπεδα, φορέας Θερμαϊκού, Μουσείο Ολοκαυτώματος κ.α.).

«Εκεί που άλλες κυβερνήσεις μένανε στην έκφραση πολιτικής βούλησης εμείς πήγαμε στην εφαρμογή πολιτικής και υλοποίησης δράσεων» ανέφερε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης.

 

Ξεκίνησε ο «χορός» των δημάρχων

Όπως ενημέρωσαν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις για τα υποψήφια σχήματα και δημάρχους που θα κατεβάσει το κόμμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Ούτε για τον κεντρικό Δήμο, ούτε πουθενά. Καλούμε τις τοπικές οργανώσεις να ξεκινήσουν τις ζυμώσεις και συζητήσεις με στόχο την συγκρότηση δημοτικών σχημάτων με τη μέγιστη σύγκληση κοινωνικών δυνάμεων με προοδευτικό πρόσημο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δουΐτσης.

Ερωτώμενος για τις επιλογές που θα γίνουν και αν αυτές θα είναι κομματικές, από την κοινωνία ή από την Αυτοδιοίκηση σημείωσε «είμαστε ανοιχτοί σε όλα. Δεν βάζουμε προαπαιτούμενα. Δεν λέμε ότι θα πάμε αυστηρά κομματικά».

Ερωτώμενος για το αν ο Γιάννης Μπουτάρης θεωρείται ως ένας υποψήφιος δήμαρχος με προοδευτικό πρόσημο αρκέστηκε να σχολιάσει πως σε ορισμένα θέματα, όπως το Μακεδονικό, τοποθετήθηκε με έναν προοδευτικό τρόπο αλλά για την αποτίμηση της δημαρχιακής του θητείας θα πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση.

«Δεν έχουμε ανοίξει την συζήτηση σε οργανωμένο επίπεδο. Ότι και να πούμε σήμερα μπορεί να είναι στον αέρα», συμπλήρωσε προσθέτοντας πως οι αποφάσεις για κεντρικούς δήμους, όπως της Θεσσαλονίκης θα γίνουν από την Κεντρική επιτροπή του κόμματος και σε υψηλό επίπεδο.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω