«Καρφιά» Σκουρλέτη σε Μητσοτάκη: Έχει εμμονή και αυτός και η Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.4.2018 | 19:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Καρφιά» Σκουρλέτη σε Μητσοτάκη: Έχει εμμονή και αυτός και η Νέα Δημοκρατία

THESSNEWS-DESK

«Καρφιά» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την απλή αναλογική και τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «η νέα επίθεση, δείχνει την εμμονή του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας».

«Η νέα επίθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην απλή αναλογική καταδεικνύει απλώς την εμμονή του ίδιου και του κόμματός του στη διαιώνιση του ισχύοντος εκλογικού συστήματος που, σε ό,τι αφορά στην Αυτοδιοίκηση, αλλοιώνει τους τοπικούς συσχετισμούς και φιμώνει αυτοδιοικητικές δυνάμεις, το εκλογικό μέγεθος των οποίων περιορίζεται δυσανάλογα με την κοινωνική αποδοχή τους», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως το «υφιστάμενο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών εξασφαλίζει στον πρώτο συνδυασμό το 60% των εδρών, ανεξαρτήτως του ποσοστού που λαμβάνει».

«Εάν το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν στις εθνικές εκλογές, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 180 βουλευτές», συνεχίζει ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι «τέτοιο είναι το μέγεθος της αλλοίωσης. Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης για την πρόθεσή του να ενισχύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός είναι ότι πάντα την εχθρεύονταν, στη βάση μιας συγκεντρωτικής αντίληψης για το Κράτος. Γι’ αυτό και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας εναντιώθηκε σε όλες τις μεταρρυθμιστικέςαπόπειρες που προηγήθηκαν. Ο ίδιος προσωπικά, διέλυσε τη Δημοτική Αστυνομία, απέλυσε τους σχολικούς φύλακες και σήμερα εγγυάται την υποστελέχωση των ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί στο διηνεκές, ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες, ο κανόνας του 1 προς 5 στη σχέση προσλήψεων/αποχωρήσεων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από συνθέσεις και συμφωνίες και όχι από μονοπαραταξιακές λογικές».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω