Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

THESSCITY 16.4.2018 | 19:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

THESSNEWS-DESK

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ψηφιακό κόσμο , ανακαλύπτοντας Μέσα τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους έχουν πλέον άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την COSMOTE, υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ 50+», το οποίο αφορά την εκπαίδευση ατόμων μεγαλύτερων σε ηλικία στη χρήση υπολογιστών αλλά και στην πρόσβαση και στη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφιακή κοινωνία.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάρτιο και θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2018. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και η διάρκεια του μαθήματος είναι δύο ώρες. Τα μαθήματα γίνονται από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 10:30 – 20:00 στον 3ο όροφο του κτηρίου της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας (Ελευθερίας 24).

Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

Τα μαθήματα νέων τεχνολογιών για άτομα άνω των 50 ξεκίνησαν εκ νέου για το 2018!

Η COSMOTE, στρατηγικός συνεργάτης της «50και Ελλάς» για 6η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια για ψηφιακή προσβασιμότητα με το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο».

Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα υλοποιείται σε 5 εκπαιδευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. H «50και Ελλάς» προσφέρει μαθήματα τάμπλετ και ίντερνετ για άτομα άνω των 50ετών στα εκπαιδευτικά κέντρα, στους Δήμους Αθηνών, Αμαρουσίου και Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Από το 2012 έως και σήμερα πάνω από 2.500 άτομα άνω των 50 ετών παρακολούθησαν το πρόγραμμα με μεγάλο ενθουσιασμό. Για το 2017 οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.000 και θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες αφής (tablet), τη χρήση ίντερνετ, email, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook και skype), όπως και άλλες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες

-γνωριμία με το τάμπλετ και το σύστημα android

-γνωριμία με τις εφαρμογές και εγκατάσταση εφαρμογών

-βασική χρήση του ημερολογίου, του ρολογιού και των ειδοποιήσεων

-χρήση της φωτογραφικής μηχανής και βιντεοκάμερας

-αναζήτηση στο ίντερνετ (google, you tube, χάρτες)

-χρήση σημειώσεων

-χρήση email

-βιντεοσυνομιλίες μέσω skype

-γνωριμία με το facebook

Οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να αξιολογήσουν την μαθητική τους εμπειρία με ένα σύντομο online ερωτηματολόγιο στη λήξη των μαθημάτων, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία του προγράμματος και για τις ανάγκες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στους τομείς της εκπαίδευσης πάνω στις νέες τεχνολογίες καθώς και για να εντοπιστούν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθείται, οι οποίες χρήζουν βελτίωσης ή αναπροσαρμογής. Στο τέλος των μαθημάτων απονέμονται στους εκπαιδευόμενους αναμνηστικά διπλώματα, στο πλαίσιο μιας γιορτής – εκδήλωσης λήξης της διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα του Δήμου thessaloniki.gr.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω