Προστατέψτε τουλάχιστον τα αυτιά και τα νεύρα μας από ανόητες δηλώσεις

ΑΠΟΨΕΙΣ 16.4.2018 | 14:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Προστατέψτε τουλάχιστον τα αυτιά και τα νεύρα μας από ανόητες δηλώσεις

ΣΑΚΗΣ ΜΟΣΧΗΣ || [email protected]

Με μια γρήγορη «περιήγηση» στο διαδίκτυο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ειδησεογραφία βρίθει από πλούσιο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Tου Σάκη Μόσχη*

«Απολύτως φυσιολογικό για εορταστική περίοδο, που η θεματολογία “κάνει διακοπές” και οι συντάκτες των ΜΜΕ “φτύνουν αίμα” για να βρουν ειδήσεις», θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Εξάλλου οι μετακινήσεις μας είναι απείρως περισσότερες και πολλοί δρόμοι μας, όπως και η οδήγησή μας, βρίσκονται σε κακό χάλι, με αποτέλεσμα τα τροχαία δυστυχήματα να αποτελούν «ρουτίνα».

Καμία εντύπωση, προφανώς, δεν κάνουν ούτε οι διαρρήξεις, ούτε οι αυτοχειρίες (υπάρχουν και με ΣΥΡΙΖΑ), ούτε τα οικογενειακά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Αποτελούν καθημερινότητα, πολλώ δε μάλλον στις… γιορτές.Αν ήταν λοιπόν μόνο αυτά, θα θεωρούσαμε ότι ζούμε μια «κανονικότητα». Όμως το αστυνομικό δελτίο «διανθίζεται» από σειρά βαρύτατων περιστατικών που αφορούν στο βασικό αγαθό της ασφάλειας και της οικογενειακής ειρήνης του πολίτη.

Μόνο τις τελευταίες μέρες, 88χρονος αμύνεται με σπαθί και τραυματίζει τον έναν εκ των δύο επίδοξων ληστών και επιχειρηματίας πυροβολείται εξ επαφής μέσα στο σπίτι του με κίνητρο τη ληστεία. Δεν θέλει βέβαια κανείς να πιστέψει ότι ζούμε στην Άγρια Δύση, ούτε να διασπείρει ανησυχία τρομάζοντας εαυτόν και αλλήλους, αλλά η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Πραγματικότητα είναι επίσης τόσο η ελλιπής στελέχωση της Αστυνομίας, όσο και οι μεγάλες ελλείψεις σε οχήματα.

Όλα αυτά είναι πραγματικά. Το μόνο εξωπραγματικό είναι ο επιφορτισμένος με την Προστασία του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός, Ν. Τόσκας, στον οποίο κάποιος πρέπει να συστήσει να μασάει παρά να μιλάει. Δεν έχουμε ανάγκη από διαπιστώσεις ούτε του τύπου «δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο» ούτε «δεν είμαστε Φαρ Ουέστ».

Διαπιστώσεις κάνουμε κι εμείς. Ξέρουμε πού ζούμε. Αυτός ξέρει; Μπορεί να κάνει κάτι ή μόνο να μας προτείνει… «να χαλαρώσουμε και να τ’ απολαύσουμε»;

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #101 (14/04/2018-15/04/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω