Πού πάνε τα λεφτά από τις κλήσεις;

ΑΠΟΨΕΙΣ 16.4.2018 | 13:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πού πάνε τα λεφτά από τις κλήσεις;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Χρυσοφόρο για τα ταμεία του δήμου φαίνεται πως είναι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Άνω Πόλη. Γι’ αυτό και σύντομα θα επεκταθεί και σε περιοχές της Ε’ Κοινότητας.

Tου Δημήτρη Συρμάτση

 

Μόνο το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του νέου συστήματος στα ταμεία μπήκαν περίπου 300.000 ευρώ από τα συνολικά 600.000 ευρώ (συμφωνία μισά – μισά με την εταιρεία) που πλήρωσαν όσοι κάτοικοι ή επισκέπτες στάθμευσαν στις θέσεις με τη λευκή σήμανση. Υπενθυμίζεται ότι από το παλιό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, που ουσιαστικά ήταν απενεργοποιημένο, τα ετήσια έσοδα δεν ξεπερνούσαν τις 200.000 ευρώ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ρυθμός των εσόδων έχει αυξηθεί, καταγράφοντας περίπου 11.000 ευρώ έσοδα κάθε μέρα, που σημαίνει ότι όταν μπει και η Ε’ κοινότητα στο σύστημα, ο στόχος των 4 εκ. ευρώ τον χρόνο μπορεί να επιτευχθεί από εκεί που έμοιαζε ακατόρθωτος.

Παράλληλα όμως, για να είναι επιτυχημένο το σύστημα, η διοίκηση Μπουτάρη έχει «αμολήσει» τους δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι «γράφουν» κατά ριπάς. 44.200 κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 11 Απριλίου.

Δηλαδή μέσα σε 100 μέρες. Οι 7 στις 10 κλήσεις προέρχονται μόνο από τους παραβάτες του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και οι υπόλοιπες για άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ. 

Ακριβής υπολογισμός των χρημάτων δεν μπορεί να γίνει (άλλες κλήσεις είναι των 20 ευρώ, άλλες των 80, άλλες πληρώνονταν με την έκπτωση 50% που δεν ισχύει πια), όμως είναι ευκρινώς κατανοητό ότι χρήματα εισρέουν άφθονα στα ταμεία.

Γι’ αυτό ο Γιάννης Μπουτάρης από τα περίπου 70 άτομα που έχει στη δημοτική αστυνομία λέει ότι μπορεί να προσλάβει μέχρι και 300 πληρώνοντάς τα από τα πρόστιμα. Το θέμα είναι μέχρι να γίνει αυτό και τα πρόστιμα να είναι ανταποδοτικά, πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ωραίο θέμα για ρεπορτάζ…
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #101 (14/04/2018-15/04/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω