Οι πιλότοι των μαχητικών (πρέπει να) μας δείχνουν τον δρόμο...

ΑΠΟΨΕΙΣ 16.4.2018 | 13:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οι πιλότοι των μαχητικών (πρέπει να) μας δείχνουν τον δρόμο...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]

Όποιος έχει υπηρετήσει τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, όπως ο υπογράφων, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Ιπτάμενοι είναι άνθρωποι πολύ διαφορετικοί από όλους εμάς τους υπόλοιπους!

του Χρήστου Νικολαΐδη

 

Βάζουν τον εαυτό τους σε απίστευτες δοκιμασίες, από τότε που προετοιμάζονται για τη Σχολή Ικάρων, υπομένουν κάθε βάσανο, αντέχουν τις πιο σκληρές ασκήσεις και υποβάλλονται σε απίστευτα μαρτύρια για χρόνια πολλά, μέχρι να φτάσουν το όριο ηλικίας και να αραιώσουν τις πτήσεις. 

Δεν θυμίζουν σε τίποτε τους άλλους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι άνθρωποι που δίνουν βάση στο έργο και το αποτέλεσμα, γράφοντας συχνά στα άρβυλά τους τις τυπικούρες και τη σαχλή γραφειοκρατία. Μοιάζουν διατεθειμένοι να αντέξουν τα πάντα, αρκεί να πετάνε.

Αρκεί να μπουν στο κόκπιτ! Εκεί ανασαίνουν, όλα όσα προηγούνται είναι απλώς παρεπόμενα. Από μικρά παιδιά μαθαίνουν να ταυτίζουν τη μεγάλη τους αγάπη με την Πατρίδα και την υπεράσπισή της. Δεν αντέχουν αλλιώς, καμία ακραία καταπόνηση δεν αντέχεται εάν δεν ταυτίζεται με ένα υψηλό ιδανικό. Και η καθημερινή επαφή τους με τον εχθρό ατσαλώνει κάθε τέτοιο αίσθημα.

Όταν έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον εισβολέα, δεν έχεις την πολυτέλεια ούτε να γκρινιάξεις αλλά ούτε και να ολιγωρήσεις. Γίνεσαι ένας καθαρός μαχητής, ένας αγνός υπερασπιστής, που δεν του επιτρέπεται να κάνει βήμα πίσω!

Μόνο οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που αναμετριούνται καθημερινά με τον θάνατο, συγκρίνονται με τους πιλότους σε ψυχική δύναμη, καθαρότητα πνεύματος και αποφασιστικότητα. Μακάρι όλοι εμείς οι υπόλοιποι να μπορούσαμε λιγάκι να τους μοιάσουμε.

Έστω και ως ένδειξη τιμής στη μνήμη των θυμάτων... Η Πατρίδα μας θα γινόταν πολύ καλύτερη...   

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #101 (14/04/2018-15/04/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω