Ένα μικρό εργοτάξιο από εθελοντές στο Πάρκο Τσέπης στη Σβώλου!

THESSCITY 16.4.2018 | 11:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ένα μικρό εργοτάξιο από εθελοντές στο Πάρκο Τσέπης στη Σβώλου!

THESSNEWS-DESK

Στο αποκορύφωμά της έφτασε χθες η δράση επιχωμάτωσης του Πάρκου Τσέπης στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου από εθελοντές της ομώνυμης Πρωτοβουλίας, με τη  συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «τα 170 κυβικά μέτρα φρέσκου χώματος βρίσκονται πλέον, άριστα τοποθετημένα στο Πάρκο της Γειτονιάς μας και περιμένουν να υποδεχθούν τις νέες εγκαταστάσεις αστικού εξοπλισμού (αναψυχής, εκπαίδευσης, έκφρασης, κ.α.), οι οποίες θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα από εμάς τους ίδιους. Παράλληλα, κάναμε κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις που αφορούν την μόνωση των τοίχων και τη συλλογή των σκουπιδιών, ενημερώσαμε τις όμορες πολυκατοικίες για την φροντίδα του Πάρκου και καθαρίσαμε τα γύρω πεζοδρόμια από τα χώματα που είχαν πέσει. Κλείσαμε την σημερινή ημέρα με αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Στρώσαμε ένα πειραματικό και αυτοσχέδιο συλλογικό τραπέζι και μοιραστήκαμε το φαγητό που μαγειρέψαμε. Όπως έχουμε πει η λογική μας βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση και στην κυκλική οικονομία. Στήσαμε λοιπόν τραπέζια από παρατημένες πόρτες και χρησιμοποιήσαμε για καθίσματα παλιά παντζούρια που είχαμε συλλέξει παλιότερα. Δεν θα μπορούσαμε να μην γιορτάσουμε τα γενέθλια ενός από τα νεότερα μέλη της Πρωτοβουλίας μας. Χρόνια πολλά Μικέ!»

Η Πρωτοβουλία απευθύνει τις ευχαριστίες της στη Διεύθυνση Αστικού Πράσινου για την παραχώρηση χώματος και εργαλείων. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που κόντρα στα σημεία των καιρών, αντιμετωπίζουν την δουλειά και την επιστήμη τους με αγάπη και μεράκι», επισημαίνεται.

Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανοικτά εργαστήρια τα οποία θα στοχεύουν στην υλοποίηση των σχεδίων του συμμετοχικού σχεδιασμού, μέσα από την ανταλλαγή και τον διαμοιρασμό της γνώσης.

Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι την τρέχουσα εβδομάδα, «στις 19 και 20 Απριλίου, κάτι πολύ ωραίο θα συμβεί στην Αλεξάνδρου Σβώλου!».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω