Μ. Καρλάκη στην ThessNews: Ζω το όνειρο μου με το Yarem

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 21.3.2018 | 18:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μ. Καρλάκη στην ThessNews: Ζω το όνειρο μου με το Yarem

ΖΩΗ ΤΑΣΚΑ || [email protected]

Η Μαρία Καρλάκη επέστρεψε δυναμικά με τη διασκευή του Yarem, ενός τραγουδιού που φέρει βαριές υπογραφές όπως αυτή του Γιώργου Χατζηνάσιου και του Νίκου Γκάτσου.

Το Yarem έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό από την φωνή της Νάνας Μούσχουρη, ωστόσο η Μαρία Καρλάκη έδωσε τον δικό της χαρακτήρα και χρώμα.

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε στην ThessNews για την επιστροφή της με ένα διαφορετικό είδος απ’ ότι περιμέναμε, για το βάρος αλλά και την ευθύνη που νιώθει ερμηνεύοντας το συγκεκριμένο κομμάτι σημειώνοντας πως  «ζει το όνειρό της».

Παράλληλα η Μαρία Καρλάκη αναφέρθηκε σε συνεργασίες που ξεχώρισε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για το κάστινγκ που πέρασε για να πάρει μέρος στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ, Survivor 2.

Έχουμε την επιστροφή σας με το Yarem ένα τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους του Νίκου Γκάτσου. Πως αισθάνεστε για αυτό;

Είναι το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου μέχρι στιγμής και νιώθω πως τώρα ξεκινάω. Κάνω επιτέλους αυτό που μου αρέσει. Νιώθω πιο μεστωμένη, σίγουρη, ολοκληρωμένη για μένα. Ζω το όνειρο μου αυτή την στιγμή.  Είναι μεγάλη μου τιμή που με έχουν εμπιστευτεί την επανεκτέλεση του τραγουδιού. Και πραγματικά ζώ το όνειρο μου.

Νιώθετε ότι υπάρχει ένα φορτίο  λόγω του μεγάλου ονόματος που υπάρχει  από πίσω;

Είμαι πιο  αγχωμένη από ποτέ.

Τώρα κάνετε μια «στροφή» στο έντεχνο πως είναι αυτή η αλλαγή;

Είναι μια στροφή που την είχα στο μυαλό μου απλά πιστεύω ότι για όλα υπάρχει η σωστή στιγμή. Και αυτό είναι κάτι ολοκληρωμένο δηλαδή αν πάρουμε το τραγούδι, αν πάρουμε το εξώφυλλο….  Το εξώφυλλο το έχει φιλοτεχνήσει ο μεγάλος ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος και κυκλοφορεί από την Heaven Music

Οπότε ακόμα ένα… φορτίο που έχετε;

Ναι για αυτό λέω ότι αυτή τη στιγμή ζω το όνειρο μου! Είναι κάτι που καταλαβαίνω πόσο τεράστιο είναι και παράλληλα πόσο αγχωμένη είμαι σε αυτό το σημείο γιατί κάθε μου βήμα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό με σεβασμό και ταπεινότητα.

Πως και σας φιλοτέχνησε το εξώφυλλο ο Σταθόπουλος;

Διατηρώ χρόνια φιλία μαζί του και χαίρει εκτίμησης για το πρόσωπό μου και όταν του το πρότεινα δέχτηκε με χαρά.

Πως αντέδρασε όταν είδε το αποτέλεσμα;

Νιώθει περήφανος για το αποτέλεσμα. Μάλιστα, η ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν η σύντροφος του Νίκου Γκάτσου, Αγαθή Δημητρούκα ανήρτησε το τραγούδι στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Φαίνεται πως έχετε δουλέψει αρκετά για το κομμάτι.

Αν σκεφτούμε πως ένας δίσκος χρειάζεται 4-5 μήνες, εμείς μέσα σε αυτό το διάστημα κάναμε μόνο το κομμάτι. Λόγω του άγχους μου. Πιστεύω πως η κάθε λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.  Για αυτό το φτιάχναμε και ξαναφτιάχναμε και μόνο τελείωσε  είδα πως είναι το τελικό αποτέλεσμα είπα: «Ωραία τώρα πάμε».

Ο κόσμος φαίνεται πως έχει αγαπήσει αυτό το τραγούδι αφού μετράει πάνω 100.000 views στο YouTube. Πως νιώθετε;

Δεν έχω πάρει κάτι αρνητικό μέχρι τώρα. Και οι πιο… χαιρέκακοι μου έχουν πει θετικά σχόλια. Καταλαβαίνω ότι επειδή είναι πολύ καλή δουλειά πως δεν μπορούν να μου προσάψουν κάτι. Αλλά και πάλι επειδή νομίζω το ήθελα και το θέλω, ακόμα και αν μου πούνε κάτι θα το εκλάβω για καλό. Για μένα είναι μάθημα ότι και να ακούσω αυτή την στιγμή. Απλά ο κάθε καλλιτέχνης θέλει να νιώσει έτοιμος για να πει κάνω το βήμα που θέλω. 

Λόγω των 4-5 μηνών που χρειάστηκε το κομμάτι είναι πλέον άρτιο!

Δεν μπορούσα να το ρισκάρω τίποτα.Έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική από ποτέ.  

Έχετε ξεχωρίσει κάποιο μουσικό όνομα στις μέχρι τώρα συνεργασίες σας;

Από όλες τις συνεργασίες έχω πάρει κάτι. Το καλό και το κακό είναι εμπειρίες και οι εμπειρίες βγαίνουν μόνο σε καλό. Αλλά αυτές που ξεχωρίζω είναι με τον Παντελή Παντελίδη, τον Γιώργο Τσαλίκη, τον Γιάννη Πλούταρχο τον Πάνο Κιάμο. Έχω καλές συνεργασίες αλλά κάποιες τις ξεχωρίζω και λόγω φιλίας.

Υπάρχει κάποιος που δεν θα συνεργαζόσασταν;

Ναι αλλά δεν θεωρώ ότι είναι καλλιτέχνης. Δεν είναι πλέον στον χώρο. Δεν έχω πικρία ούτε κακία. Δόξα τω Θεώ έχω πάρει πράγματα από όλες τις συνεργασίες μου.

Φαίνεται κιόλας αφού πολλοί σας στηρίζουν εκεί που τραγουδάτε.

Ακριβώς. Δεν λειτουργώ ανταγωνιστικά. Είμαι συναγωνίστρια. Όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό.

Διάβασα κάποιες πληροφορίες που σας ήθελαν να σας είχε γίνει πρόταση για το Survivor. Ισχύει όντως;

Ναι ισχύει. Δεν το απέρριψα για κάποιο λόγο, η πρόταση έγινε πήγα στα κάστινγκ απλά η παραγωγή δεν μου τηλεφώνησε ξανά και έτσι δεν συνέχισα στην επόμενη φάση.  Από όσο βλέπω το παιχνίδι καταλαβαίνω τον λόγο. Ίσως ήταν και για καλό γιατί τώρα κάνω κάτι άλλο, οπότε δεν μετάνιωσα που δεν πήγα.

Το παιχνίδι το βλέπετε;

Το παιχνίδι δεν μου αρέσει φέτος. Πέρυσι ήμουν με του Μαχητές ενώ φέτος είμαι με τους Διάσημους. Νομίζω είναι πιο καλά παιδιά από τους Μαχητές. Το έχω δει δεν το παρακολουθώ συνέχεια γιατί δουλεύω αλλά δεν μου αρέσει γιατί έχει από πολύ νωρίς πολλή ίντριγκα. Δεν είναι εξευγενισμένο…

Ποια είναι τα σχέδια σας από εδώ και πέρα;

Θα ανέβω Θεσσαλονίκη μετά το Πάσχα. Την αγαπώ πολύ. Αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω πολλά ακόμα το που και το πότε. Συνεχίσω τις εμφανίσεις μου στην Αθήνα και  τώρα κοιτάμε το Γιαρέμ να το κάνουμε ακόμα πιο γνωστό από όσο έχει γίνει. Ήδη παίζει στην Κωνσταντινούπολη και κάνω και κάποιες εμφανίσεις και εκεί. Το μόνο που με απασχολεί και με νοιάζει είναι το Γιαρέμ.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω