Polis Face: Ελένη Ρεβελτζή-Η Dragster Queen της Ελλάδας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 17.3.2018 | 22:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Polis Face: Ελένη Ρεβελτζή-Η Dragster Queen της Ελλάδας

THESS-SKG STORIES

Όταν η μέση Ελληνίδα μάνα στον δεκάλογό της έχει την ατάκα «πρόσεχε, μην ανεβαίνεις σε μηχανές», η Ελένη Ρεβελτζή σπάει τα στερεότυπα, πατάει γκάζι, μαρσάρει και βάζει πόδι στο ανδροκρατούμενο πρωτάθλημα dragster.

 

Πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον σου για τις μηχανές;

Το ενδιαφέρον μου για τις μοτοσικλέτες ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έπαιζα με αμάξια και μηχανές κάνοντας αγώνες! Μπορείς να το πεις και έμφυτο!
Στην εφηβεία μου αγόρασα την πρώτη μου μοτοσικλέτα και ξεκίνησα αγώνες Scrable και motocross, σύντομα όμως το ενδιαφέρον μου στράφηκε στους αγώνες Dragster, όπου συμμετέχω μέχρι και σήμερα.

Είχες αντιδράσεις από τους γονείς σου;
Επέλεξα ένα  «επικίνδυνο» άθλημα...
Φυσικά στην αρχή υπήρχαν διαφωνίες, φοβίες και αντιδράσεις. Προσπάθησαν να μου αλλάξουν γνώμη με κάθε τρόπο… Αλλά η αγάπη και το πάθος που έχω για τις μοτοσικλέτες τούς μαλάκωσε και τους έπεισε να το δεχτούν και οι ίδιοι. Μέχρι σήμερα είναι δίπλα μου με κάθε τρόπο και με στηρίζουν με όλη τους την αγάπη.

Πώς είναι να κυκλοφορείς σε έναν χώρο που κυριαρχεί το αντίθετο φύλο όχι μόνο στις πίστες, αλλά και στο κοινό;
Στην αρχή αισθανόμουν όλα τα βλέμματα των συναθλητών μου στραμμένα πάνω μου. Μην ξεχνάς πως ήμουν η μοναδική γυναίκα. Με την πάροδο του χρόνου όμως το συνήθισα, όπως και οι ίδιοι. Όσο για το κοινό, το βρίσκει πολύ ενδιαφέρον που μια γυναίκα μπορεί να συμμετέχει σε ένα τόσο ανδροκρατούμενο άθλημα.

Νιώθεις μοναξιά;
Όχι, δεν έχω νιώσει πότε μοναξιά. Ούτε φυσικά οι συναθλητές μου με έκαναν ποτέ να νιώσω έτσι. Θα 'θελα όμως να δω περισσότερες γυναικείες συμμετοχές στον χώρο του Dragster, καθώς τώρα είμαστε μόνο δύο και φυσικά και η κόρη μου, Σοφία...

Θα παρότρυνες την κόρη σου να ασχοληθεί με τις μηχανές; Δεν σε φοβίζει;
Έχω μια κόρη 11 χρονών, η οποία συμμετέχει ήδη σε αγώνες Dragster από το 2012.Φετος η κόρη μου, Σοφία, ανακηρύχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορία Junior Dragster. Το γεγονός ότι ακολουθεί τα βήματά μου και το ότι το κάνει με πολλή αγάπη με κάνει να νιώθω "μια υπερήφανη μάνα".
Φυσικά όμως δεν παύω να έχω και εγώ τις ανησυχίες και τις φοβίες μου σαν γονιός.

Τι προσόντα απαιτούνται για να πάρεις μέρος σ’ αυτούς τους αγώνες και ποιο από αυτά σου δίνει πλεονέκτημα λόγω φύλου;
Δεν απαιτούνται κάποια ιδιαίτερα προσόντα. Η αγάπη, το πάθος και η τρέλα για τις μοτοσικλέτες και την ταχύτητα είναι υπεραρκετά. Όσο για το πλεονέκτημα, δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Ή το έχεις ή δεν το έχεις! Γυναίκες, άντρες αγωνιζόμαστε με τους ίδιους όρους και όλοι θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μέχρι ποια ηλικία πιστεύεις πως θα τρέχεις;
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η αδρεναλίνη που σου προσφέρει είναι αυτό που σε κρατάει ζωντανό. Οπότε θα τρέχω όσο αντέχει η ψυχή μου.

Είχες ποτέ κάποιον τραυματισμό; Κάποιο ατύχημα;
Δυστυχώς είχα ένα ατύχημα το 2007, το οποίο με κράτησε 17 μήνες εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να με κάνει να σταματήσω αυτό που αγαπώ .Έχοντας δίπλα μου τους ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν κατάφερα να ξεπεράσω τις φοβίες μου και να μπω δυναμικά ξανά στους αγώνες…

Ποια είναι τα καλύτερα λόγια που έχεις ακούσει από κάποιον για τον τρόπο που τρέχεις;
Τα καλύτερα λόγια πάντα τα ακούς από το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Από ανθρώπους που σ' αγαπάνε και σε στηρίζουν πραγματικά. Όταν όμως τα ακούς και από ανθρώπους που είναι γνώστες του αθλήματος, σε κάνουν ακόμη πιο χαρούμενη και αποτελεσματική. Αυτό φαίνεται και από τις διακρίσεις που έχω φέρει κατακτώντας τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα DRAGSTER για δύο συνεχόμενες χρονιές σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία.
Ο άνθρωπος όμως που με στηρίζει, με εμψυχώνει και με συμβουλεύει είναι ο μηχανικός μου και σύζυγός μου, Γαβρήλος Πουμπουρίδης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Όπως θα γνωρίζετε, το συγκεκριμένο άθλημα είναι πολυέξοδο και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για να κάνουμε μελλοντικά σχέδια, καθώς δεν υπάρχουν χορηγοί για να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Ας ελπίσουμε πως θα λυθούν άμεσα αυτά τα προβλήματα. Στόχος μας είναι να λάβουμε μέρος σε δύο ευρωπαϊκούς αγώνες για το 2018, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Ουγγαρία και στη Γερμανία…
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #96 (10/03/2018-11/03/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω