Ειδήσεις για μόλις 48 ώρες

ΑΠΟΨΕΙΣ 6.3.2018 | 14:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ειδήσεις για μόλις 48 ώρες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Από το Μακεδονικό στη Novartis, από εκεί στο επίδομα ενοικίου και τέλος στον Φώτη Κουβέλη. Ο Δημήτρης Συρμάτσης γράφει για την αλλαγή της επικαιρότητας μέσα από τα social media.


 

Ο Φεβρουάριος μπορούμε να πούμε ότι ήταν διδακτικός για το ότι πλέον τίποτα δεν μπορεί να μείνει ψηλά στην ατζέντα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο ισχυρό και να είναι.

Ο εκπαιδευμένος πια κόσμος στο facebook σχολιάζοντας τις ειδήσεις ή ακόμα και τα… πυροτεχνήματα ειδήσεων καταφέρνει λειτουργώντας σαν μάζα να συμπαρασύρει στο πέρασμά του ακόμα και τις πιο ουσιαστικές και σημαντικές ειδήσεις.

Το θέμα «επίδομα ενοικίου» σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση. Για αυτό οδήγησε και σε δύο παραιτήσεις, ενός ζεύγους υπουργών ζάμπλουτων για τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα, μετά την κατακραυγή της κοινωνίας. Ψάχνοντας την υπόθεση οι δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω σε κάτι ακόμα πιο «μη ηθικό».

Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα - της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης και των κλειστών τραπεζών - του 2015 υπήρξε τροπολογία που εξυπηρετούσε ακόμα και τον συντάκτη της, ώστε να δοθούν εξτρά χρήματα σε όσους ορίζουν τις μοίρες μας όταν οι ίδιοι έβαζαν την υπογραφή τους σε μια νέα αφαίμαξη μισθών, συντάξεων και δημόσιας περιουσίας.

Και όλο αυτό δεν έχει καμία ουρά από το παρελθόν. Δεν υπάρχει πουθενά κόμμα του παλιού πολιτικού συστήματος στο κάδρο. Πέρασε στα μουλωχτά, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους ανθρώπους. Αναδρομικά κιόλας. Μην τυχόν και «φτωχύνουν» από τα ενοίκια που πλήρωναν επί 8 μήνες. Δεν υπάρχει πρίσμα από όπου να δεις την ιστορία, που να μη σε εξοργίζει!

Και δύο μέρες μετά, όλα αυτά «τελειώνουν» και στα social media ασχολούνται με τον… Φώτη Κουβέλη. Από ακρο-αριστερούς μέχρι Χρυσαυγίτες, όλοι μιλούν για την υπουργοποίησή του. Ξεχάσαμε τα περί ηθικής από αυτούς που μας κυβερνούν.

Άντε μετά να μη βγάλεις το καπέλο στον Τσίπρα, που είναι μάστερ στην επικοινωνία…
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #95 (03/03/2018-04/03/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω