K. Σεφερίδης στην ThessNews: Εύχομαι στον τελικό του Master Chef να βρεθούν ο Αργύρης και ο Τιμολέων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 1.3.2018 | 18:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

K. Σεφερίδης στην ThessNews: Εύχομαι στον τελικό του Master Chef να βρεθούν ο Αργύρης και ο Τιμολέων

Συνέντευξη στην ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΡΑΝΟΥΔΗ || [email protected]

Το Μaster Chef μπήκε για τα καλά στις ζωές των τηλεθεατών κερδίζοντας τη «μάχη» της τηλεθέασης «κοιτώντας» στα μάτια τον τυφώνα Survivor.


Μέσα από το παιχνίδι μαγειρικής γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο Σεφερίδη, τον 23χρονο νεαρό που βρέθηκε πίσω από τις κουζίνες του Μaster Chef και αποχώρησε με το «κεφάλι ψηλά» καθώς δέχτηκε τα καλύτερα σχόλια από τους κριτές την ώρα που τον αποχαιρέτησαν, ενώ μάλιστα δεν ήταν λίγοι συμπαίκτες του οι οποίοι βούρκωσαν.

Για τους κολλητούς του ο Κώστας είναι ο σεφ, ο άνθρωπος που υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και κατάφερε να χάσει 52 κιλά σε επτά  μήνες και όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην ThessNews δεν σηκώνει ποτέ το τηλέφωνο του…

Οι φίλοι του άλλωστε ήταν και αυτοί που έκαναν την δήλωση στο δημοφιλές παιχνίδι μαγειρικής. «Αφού δεν έγινε δεκτή η αίτηση μας στο πρώτο Master Chef κάναμε και στο δεύτερο. Ο ίδιος το έμαθε λίγο αργότερα όταν ήρθε το mail από την παραγωγή και του είπαμε απλά πότε και που πρέπει να πάει» δήλωσαν χαρακτηριστικά στην ThessNews.

Και κάπως έτσι, εκείνο το μεσημέρι ξεκίνησε το όνειρο του Κώστα να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Κωνσταντίνος Σεφερίδης μιλώντας στην ThessNews αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε στο Master Chef, στις «κλίκες» που υπάρχουν στο παιχνίδι , αλλά και ποια είναι η γνώμη του για τους κριτές.

Πως ήταν η εμπειρία σου στο Master Chef;

Όλο αυτό το ονειρευόμουν χρόνια και να που έγινε πραγματικότητα. Να μαγειρεύω κάθε μέρα στην κουζίνα του Master Chef είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Όπου και να πάω, ό,τι και να κάνω, θα το κουβαλάω πάντα μέσα μου. Είναι από τις στιγμές της ζωής μας που δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια.

Θεωρείς ότι το παιχνίδι είναι δίκαιο;

Δεν μπορώ να σου πω αν είναι δίκαιο ή άδικο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αποχώρησαν νωρίς άτομα τα οποία περίμενα να φτάσουν μακριά στον διαγωνισμό. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι στιγμές και κρινόμαστε για τις λεπτομέρειες. Σέβομαι όμως απόλυτα τις αποφάσεις των κριτών και σίγουρα αυτοί ξέρουν κάτι παραπάνω.

Ποια ήταν η στιγμή που ξεχώρισες περισσότερο μέσα στο παιχνίδι;

Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω την ημέρα που πήρα την ποδιά του Master Chef. Όταν ο κύριος Κοντιζάς μου έδωσε το δεύτερο ναι, ένιωσα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Όχι τόσο για μένα, αλλά γιατί ήξερα ότι έκανα περήφανο τον πατέρα μου που με περίμενε με ανυπομονησία από έξω. Απίστευτο συναίσθημα.

Πιστεύεις ότι μέσω του παιχνιδιού και της αναγνωσιμότητας που έχεις θα σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες;

Κακά τα ψέματα, σίγουρα θα μου δοθούν κάποιες ευκαιρίες παραπάνω, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, πρέπει να τις εκμεταλλευτώ. Όλοι κρινόμαστε για την δουλειά μας, οπότε και εγώ θα κριθώ από αυτήν. Ποτέ δεν μου άρεσαν μόνο τα λόγια.

Τι θυσίες πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει μάγειρας;

Για να γίνει κάποιος μάγειρας, σίγουρα πρέπει να το αγαπάει πολύ. Περνάς το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου σε μια κουζίνα, ξεχνάς γιορτές, αργίες και διακοπές και παραμελείς πολλές φορές  και την προσωπική σου ζωή. Αν η μαγειρική δεν σε γεμίζει, τότε καλύτερα να ψάξεις για κάτι άλλο.

Στα τελευταία επεισόδια βλέπουμε ότι το παιχνίδι έχει αρχίσει να χωρίζεται σε ομάδες. Πως το ένιωσες όσο ήσουν μέσα; Είδες να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Δεν θεωρώ ότι στο παιχνίδι υπάρχουν κλίκες. Σίγουρα δεν γίνεται να ταιριάζεις με όλους, με κάποια άτομα όπως είναι φυσιολογικό θα «κουμπώσεις». Δεν νομίζω όμως ότι αυτό είναι κάποιο είδος κλίκας.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το παιχνίδι;

Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και στο παιχνίδι βλέπουμε συνεχώς ανατροπές. Πάντως εύχομαι στον τελικό να βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο δάσκαλοι μου μέσα στο παιχνίδι ο Αργύρης και ο Τιμολέων.

Τι αποκόμισες όλο αυτό το διάστημα που ήσουν στο παιχνίδι;

Μόνο η παρουσία μου δίπλα σε τόσο σημαντικούς και καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της μαγειρικής μου έδωσε πάρα πολλά. Στους κριτές είδα τρεις διαφορετικούς μάγειρες που μου πέρασαν  όλοι τους την ίδια φιλοσοφία. Να αγαπάω με όλη μου την καρδιά αυτό που κάνω και όλα θα έρθουν.

Από εσένα από εδώ και πέρα τι να περιμένουμε, ποια είναι τα σχέδια σου;

Έχω κάποιες προτάσεις τις οποίες επεξεργάζομαι, με σκοπό να καταλήξω στην καλύτερη επιλογή. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να εξελίσσομαι συνέχεια και να μην σταματάω να μαθαίνω νέα πράγματα για αυτό που αγαπώ, την μαγειρική.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω