Ντίνος Κοσμόπουλος: Εφτά χρόνια για να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.2.2018 | 11:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ντίνος Κοσμόπουλος: Εφτά χρόνια για να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Δημόσια αντίδραση από την κόρη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Ντίνου Κοσμόπουλου για την παράλειψη της διοίκησης Μπουτάρη να εφαρμόσει απόφαση του 2011.


Η Ιωάννα Κοσμοπούλου με ανάρτησή της στο facebook υπενθυμίζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 14/02/2011 - εφτά χρόνια πριν - να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Θεσσαλονίκης.

"Σήμερα 7 χρόνια μετά φυσικά και η απόφαση δεν υλοποιήθηκε. Σήμερα 7 χρόνια μετά ντρέπομαι για όλους όσους συμμετείχαν στη λήψη της χωρίς ποτέ να νοιαστούν να την υλοποιήσουν" έγραψε η κόρη του αείμνηστου δημάρχου Θεσσαλονίκης

Η ανάρτηση της Ιωάννας Κοσμοπούλου

Διαβάζοντας την της ημερήσια διάταξη του αυριανού ΔΣ Θεσσαλονίκης "έπεσα" πάνω σ' ένα θέμα "Ανάθεση μελέτης για ανέγερση Λυκείου επί της οδού Δημάρχου Αθ. Γιαννούση 8 στα Τροχιοδρομικά". Με αφορμή λοιπόν αυτό που διάβασα έκανα κάποιες σκέψεις. Ο Θανάσης Γιαννούσης όντας πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί του αείμνηστου Δημάρχου Μιχάλη Παπαδόπουλου που απεβίωσε το 1982, τον διαδέχθηκε στο δημαρχιακό θώκο και διοίκησε το Δήμο Θεσσαλονίκης για 10 μήνες.
Ο Θανάσης Γιαννούσης ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και αγωνιστής με μακρά προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι μόνο από τη σύντομη θητεία του ως Δήμαρχος, αλλά και από τη μακρόχρονη παρουσία του ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Αναμφίβολα του άρμοζε αυτή η τιμή.

Ο Ντίνος Κοσμόπουλος διοίκησε αυτήν την πόλη 9 ολόκληρα χρόνια, ήταν ένας απ' τους μακροβιότερους δημάρχους της, έδωσε την ψυχή του σ' αυτήν κι όταν αποχώρησε, αποσύρθηκε στο σπίτι του, μη αποδεχόμενος κανένα άλλο πολιτικό αξίωμα, από τα όσα του προσφέρθηκαν. Κι αυτό, γιατί ο μόνος λόγος που ασχολήθηκε με την πολιτική ήταν η αγάπη του για την πόλη. Αυτός και κανένας άλλος. Πριν ακριβώς 7 χρόνια παρά τρεις μέρες, στις 14-2-11, την ημέρα της κηδείας του, το ΔΣ της πόλης πήρε μία απόφαση να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Θεσσαλονίκης. Προφανώς χωρίς καμία ειλικρινή επιθυμία για υλοποίησή της. Μόνο για τις εντυπώσεις, μόνο για τα κανάλια, μόνο για κοροϊδία των πολιτών που τον αγάπησαν. Σήμερα 7 χρόνια μετά φυσικά και η απόφαση δεν υλοποιήθηκε.
Σήμερα 7 χρόνια μετά ντρέπομαι για όλους όσους συμμετείχαν στη λήψη της χωρίς ποτέ να νοιαστούν να την υλοποιήσουν. Και αύριο συμπληρώνονται 7 χρόνια απ’ το θάνατο του πατέρα μου, που η πόλη δεν έκρινε ότι του αξίζει έστω αυτός ο ελάχιστος φόρος τιμής. Κι αυτό ήταν μια πολύ θλιβερή υπόμνηση…

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω