Οκτώ γυναίκες από τη Βόρεια Ελλάδα παράγουν το δικό τους γάλα και το προωθούν στην αγορά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 12.2.2018 | 09:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οκτώ γυναίκες από τη Βόρεια Ελλάδα παράγουν το δικό τους γάλα και το προωθούν στην αγορά!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || [email protected]

«Πως θα σου φαινόταν να βγάζαμε στην αγορά το δικό μας γάλα;». Αυτή η ερώτηση της Σύλβιας Σαμολαδά, αγελαδοτρόφου από το Γυναικόκαστρο Κιλκίς στην φίλη της επιχειρηματία Ερασμία Παπαδοπούλου, ήταν η απαρχή για να βλέπουμε εδώ και μία εβδομάδα πλέον ένα γάλα διαφορετικό από τα άλλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων.


Σίγουρα ένα μπουκάλι γάλα που φέρνει την ονομασία «8 γυναίκες», είναι ίσως η πιο πρωτότυπη για τα δεδομένα του marketing γαλακτοκομικών προϊόντων στη χώρα μας, αφού οκτώ φίλες από τη Βόρεια Ελλάδα αποφάσισαν να μπουν στην αγορά του γάλακτος με ένα διαφορετικό προϊόν.

Οι «8 γυναίκες», όπως είναι και το όνομα που λανσάρεται στη συσκευασία του γάλακτος είναι το αποτέλεσμα μιας αξιοθαύμαστης συνεργασίας οκτώ γυναικών, οι οποίες δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία, την «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου ΙΚΕ» με έδρα το Γυναικόκαστρο στο Κιλκίς, αναλαμβάνοντας η καθεμιά το μερίδιο που της αναλογεί.

Οι αγελαδοτρόφοι Σύλβια Σαμολαδά, Κούλα Ιορδανίδου, Λαμπρινή Τσομπανίδου, Κρυσταλλία Σαράντη, Αντιγόνη Κουρούτσιου, Χριστίνα Σπύρου, καθώς και οι επιχειρηματίες Ερασμία Παπαδοπούλου και Δέσποινα Βουδούρη μας καλούν να βάλουμε στο ποτήρι μας ένα γάλα που παράγουν με αγάπη και μεράκι, όπως έκαναν άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια.

 

Από το ξεκίνημα στην εμφιάλωση

Όπως αναφέρει στην Thessnews η σύμβουλος marketing και υπεύθυνη επικοινωνίας της προσπάθειας των οκτώ γυναικών Ερασμία Παπαδοπούλου, το εν λόγω εγχείρημα ξεκίνησε ως αφορμή για συζήτηση. «Θεωρήσαμε ότι υπήρχε χώρος στην αγορά για ένα τέτοιο γάλα, καθώς βγαίνει από την αγάπη γυναικών, που συνοψίζουν το τρίπτυχο μητέρες, σύζυγοι και εργαζόμενες και στην προκειμένη περίπτωση κτηνοτρόφοι που είναι ένα σκληρό επάγγελμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου.

Αφού η σκέψη έγινε συζήτηση και ωρίμασε αρκετά, η κ. Παπαδοπούλου μαζί με την κ. Βουδούρη που αποτελούν τα επιχειρηματικά μυαλά της άρχισαν να καταστρώνουν το business plan του φιλόδοξου εγχειρήματος. «Ήρθαμε σε επαφή με τη Μαίρη Χατζάκου στη ΜΕΒΓΑΛ, όπου αναλύσαμε τα δεδομένα του συγκεκριμένου πλάνου και συμφώνησε να συνδράμει στην επεξεργασία και εμφιάλωση του γάλακτος σε ξεχωριστή δεξαμενή», εξηγεί η Ερασμία Παπαδοπούλου.

Η συνέχεια φυσικά προέβλεπε αρκετό… τρέξιμο, αφού η εμπορική αξιοποίηση ενός γάλακτος περιορισμένης παραγωγής που βγαίνει από έξι μόλις αγελαδοτροφικές μονάδες μόνο εύκολο δεν ήταν. Ωστόσο η εμπειρία που είχε τόσο η Ερασμία Παπαδοπούλου, όσο και η Δέσποινα Βουδούρη  στο χώρο έφεραν τις πολυπόθητες συμφωνίες και το γάλα επτά ημερών «8 γυναίκες» μπήκε στα ράφια των σούπερ μάρκετ από την περασμένη Δευτέρα. «Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν πήγε καλά, ωστόσο τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά», λέει στην Thessnews η κ. Παπαδοπούλου.

 

Από μητέρες για μητέρες

«Τα ζώα όταν τα αγαπάς, σ' αγαπάνε και αυτά. Εμείς τα ζώα τα βάζουμε στο αρμεχτήριο όταν ξεκινάμε το άρμεγμα, και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πατήσω το κουμπί, τη μουσική, και αυτά έρχονται μόνα τους. Τα ζώα έχουν ένστικτο.». Με αυτόν τον τρόπο η Χριστίνα Σπύρου, μία εκ των έξι αγελαδοτρόφων, περιγράφει την καθημερινότητα της στην μονάδα παραγωγής γάλακτος.

Σύμφωνα με τα όσα πρεσβεύουν οι Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί από το Γυναικόκαστρο Κιλκίς,  ποσότητα που παράγεται στις αγελαδοτροφικές μονάδες είναι συγκεκριμένη και ελεγχόμενη με αποτέλεσμα να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο απόλυτα και η ποιότητά του. «Φρέσκο, ποιοτικό και νόστιμο, πρόκειται για ένα γάλα φτιαγμένο από μητέρες για μητέρες: το γάλα που έδιναν και δίνουν και οι ίδιες στα παιδιά τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Το γάλα κυκλοφορεί σε δύο τύπους, το πλήρες με 3,7% έως 4% λιπαρά και ελαφρύ με 1,5% λιπαρά σε διάφανη συσκευασία του ενός λίτρου.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω