Γονείς καταγγέλλουν πάρτι με αλκοόλ και σουβλάκια σε σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9.2.2018 | 13:44 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γονείς καταγγέλλουν πάρτι με αλκοόλ και σουβλάκια σε σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || [email protected]

Σε επώνυμη καταγγελία στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν γονείς μαθητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κουφαλίων, καθώς όπως αναφέρουν η χθεσινή Τσικνοπέμπτη στο σχολείο ήταν αφιερωμένη στο… ψήσιμο και την κατανάλωση αλκοόλ από μαθητές και καθηγητές με το μάθημα να διακόπτεται νωρίς.


Όπως αναφέρει στην Thessnews μητέρα μαθητή, «στη σημερινή συνέλευση των γονέων που έγινε για την παράδοση της βαθμολογίας του τετραμήνου, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι κατά τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης, το μάθημα διακόπηκε από τις 11.00, ενώ δόθηκε αλκοόλ σε μαθητές. Όταν ρωτήσαμε τον διευθυντή για το θέμα προσπάθησε να το υποβαθμίσει λέγοντας ότι το αλκοόλ (μπύρες και κρασί) ήταν για τους καθηγητές και ελάχιστες μπύρες πήραν και οι μαθητές. Εγώ γνωρίζω ότι αγοράστηκαν δύο παλέτες μπύρες και δύο λίτρα κρασί και ότι μαθητές κατανάλωσαν αλκοόλ μέσα στο σχολείο».

Σύμφωνα με τη μητέρα ήδη έχει γίνει επώνυμη καταγγελία στην διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα και αναμένονται οι αποφάσεις από τη συγκεκριμένη αρχή.

 

Τι λέει το σχολείο

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του Λυκείου Δημήτρης Βασιλειάδης μιλώντας στην Thessnews δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της ιστορίας. Όπως λέει, «η συγκεκριμένη γιορτή γίνεται εδώ και 11 χρόνια στο σχολείο μας, ώστε τα παιδιά να γιορτάσουν την αποκριά και να μην φεύγουν και τρέχουν σε μέρη που μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγγελία των τροφίμων που καταναλώθηκαν έγινε από το 15μελές συμβούλιο των μαθητών σε συνεννόηση με τον ίδιο αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

«Στο σχολείο φοιτούν 250 παιδιά και διδάσκουν 30 καθηγητές. Εκτός των κρεάτων που αγοράστηκαν από τοπικά καταστήματα, αγοράστηκαν 24 κουτάκια μπύρας και δύο 5κιλες συσκευασίες  κρασιού τα οποία προορίζονταν για τους καθηγητές. Εγώ ο ίδιος ζήτησαν να μη δοθεί αλκοόλ  σε μαθητές, εκτός των μαθητών της Γ’ Λυκείου, πράγμα που σημαίνει ότι πέντε κουτάκια μπύρας να πήγαν σε μαθητές», εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης. Όπως λέει μάλιστα, οι συγκεκριμένες καταγγελίες είναι υπερβολικές, αφού η συγκεκριμένη γιορτή δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται στο σχολείο.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω