Στ. Κεντιέ στην ThessNews: Όλοι έχουμε μία ιστορία να πούμε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 27.1.2018 | 20:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στ. Κεντιέ στην ThessNews: Όλοι έχουμε μία ιστορία να πούμε

THESS-SKG STORIES

Πάντα μία ήττα μπορεί να φέρει μία νίκη. Νόμος! Η Σταυρούλα Κεντιέ παρουσιάζει την πιο πετυχημένη νίκη που προέκυψε από έναν… χωρισμό!


1. Πώς προέκυψε το xorisa.gr;
Το συγκεκριμένο διαδικτυακό πρότζεκτ είναι μία ιδέα που είχα εδώ και κάποια χρόνια στο μυαλό μου και αποφάσισα να την κάνω πράξη. Έμπνευσή μου οι άνθρωποι και οι σχέσεις. Αν ρίξουμε μία ματιά γύρω μας, θα δούμε πολλούς μόνους, ανθρώπους συναισθηματικά τραυματισμένους και συχνά παραιτημένους. Ίσως είμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Στόχος μου λοιπόν ήταν να δημιουργήσω έναν τόπο έκφρασης και εύρεσης λύσεων, εύκολα προσβάσιμο στον καθένα. Το Διαδίκτυο δίνει αυτή τη δυνατότητα. Το όνομα του site προέκυψε από τη λέξη-φράση που λέμε όταν μας συμβαίνει ακριβώς αυτό: «Χώρισα».


2. Οι πρωτότυπες ιδέες είναι και οι πιο πετυχημένες και μια σελίδα σαν το xorisa.gr δείχνει από την πρώτη στιγμή ότι έχει απήχηση. Αν μιλήσουμε με νούμερα, πώς μεταφράζεται αυτή η απήχηση;
Δε θα ξεχάσω τον εντυπωσιασμό μου, όταν το «Χώρισα» πρωτοεμφανίστηκε. «Ανέβηκε» βράδυ και μέχρι το πρωί είχε 4.500 χτυπήματα. Έχουν υπάρξει μέρες που φτάνουμε τα 20.000 hits. Τα άρθρα συγκεντρώνουν σχεδόν 5.000 χτυπήματα πλέον το καθένα, με δημοφιλέστερα αυτά των ειδικών, αλλά και ιστορίες. Και είμαστε ακόμα στον πρώτο μήνα ζωής…


3. Το αντικείμενο της σελίδας είναι εύθραυστο, ευαίσθητο και με μεγάλο ρίσκο. Πόση ευθύνη νιώθεις απέναντι στους «επισκέπτες»;
Ως δημοσιογράφος, έχω πάντα την ευθύνη και πλήρη γνώση του τι δημοσιεύεται, αλλά και το feedback που μπορεί να έχει από οποιονδήποτε επισκέπτη. Είμαι πάντα προσεκτική με τον τρόπο που παρουσιάζεται το καθετί, ώστε να στέλνεται το σωστό μήνυμα και να μη νιώθει κανείς εκτεθειμένος ή το συναίσθημά του υπό «εκμετάλλευση». Υπάρχουν ισορροπίες οι οποίες πάντα τηρούνται, ώστε ο επισκέπτης, αυτός που συμμετέχει – με την ιστορία του ή την απορία του, αλλά και εγώ η ίδια, να νιώθουμε ασφαλείς.


4. Πώς έχεις κάνει την επιλογή των ειδικών σου;
Μελέτησα εκατοντάδες βιογραφικά, έκανα παρουσιάσεις του πρότζεκτ και πολλές συνεντεύξεις, προκειμένου να καταλήξω στους καλύτερους. Η ομάδα των ειδικών, που βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, τόσο διαδικτυακά όσο και σε πραγματικό χώρο και χρόνο, αποτελείται από τους δικηγόρους Χρήστο Θεοδωρόπουλο, Νότη Λιακόπουλο και Τίμο Μπελογιάννη, τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή κ. Πετρά Χαράλαμπο, τον ιατρό διαιτολόγο κ. Ιάκωβο Θεοδοσίου, τη δερματολόγο – αφροδισιολόγο κα Αναστασία Τζούμα, την break up coach κα Βασιλική Κορομπούλα, τον hairstylist κ. Πάνο Τζάκο και τον Personal Trainer κ. Διονύση Φέξη. Τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη.


5. Στο μικρό χρονικό διάστημα ζωής της σελίδας έχουν βοηθηθεί κάποιοι άνθρωποι;
Ναι, και αυτή είναι η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση. Είτε έχουν ζητήσει βοήθεια από τους ειδικούς, είτε μέσω των άρθρων, αλλά και των συμβουλών, λαμβάνουμε πολλά ωραία σχόλια, κυρίως πως νιώθουν πιο δυνατοί. Αυτό μου προκαλεί συχνά συγκίνηση.


6. Αν μιλήσουμε με ποσοστά ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, ποιοι είναι πιο συχνοί επισκέπτες και γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό;
Οι γυναίκες αγγίζουν το 78% των επισκεπτών, ενώ οι ηλικίες 35-55 δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πιστεύω πως το ποσοστό των γυναικών είναι μεγαλύτερο, καθώς τις απασχολεί πολύ σε διάρκεια και ένταση το συναίσθημα, μιλούν πιο εύκολα σε σχέση με τους άνδρες και μάλλον δίνουν προτεραιότητα στα προσωπικά (υπεραναλύοντάς τα πολλές φορές), παρά στα επαγγελματικά ή την καριέρα.


7. Ποιος είναι ο break up coach και ποιος είναι ο ρόλος του;
Break up coach στο xorisa.gr είναι η Βασιλική Κορομπούλα και είναι ειδική στα ζητήματα χωρισμού. Βοηθά το άτομο να το διαχειριστεί, να το θεραπεύσει, να ζει θετικά και να προχωρήσει μπροστά με ή χωρίς τον πρώην.


8. Τολμάς εσύ προσωπικά να συμβουλέψεις κάποιον; Όλοι το έχουμε κάνει με την κολλητή μας.
Όταν κάποιος χρειάζεται τη συμβουλή μου, πάντα τη δίνω, αφού πρώτα προσπαθήσω να μπω στη θέση του, με ψυχραιμία, την αντικειμενικότητα του «τρίτου» ματιού και χωρίς να ασκώ κριτική.


9. Δε νιώθεις ότι δένεσαι με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις ιστορίες;
Ως founder του «Χώρισα», τις διαβάζω απλώς σαν ιστορίες άλλων ανθρώπων. Ως γυναίκα, όμως, πολλές φορές ενεργοποιούμαι συναισθηματικά, κυρίως όταν οι ιστορίες αυτές είναι δύσκολες (δηλαδή μας μιλούν για εκμετάλλευση, κακοποίηση, προβλήματα με παιδιά). Θυμώνω, στενοχωριέμαι, συγκινούμαι, όταν όμως κλείσω τον υπολογιστή, προσπαθώ να μην παίρνω τίποτα μαζί μου.


10. Αν δεν είχες αυτήν την καταπληκτική ιδέα εσύ και χώριζες (Θεός φυλάξοι), θα έστελνες μήνυμα στο xorisa.gr;
Αμέσως μόλις έλεγα «χώρισα», θα έμπαινα στο site! Θα είχα μια ιστορία να πω, σίγουρα θα είχα ερωτήσεις προς τους ειδικούς και πιθανότατα να ήθελα να το συζητήσω και με άλλους χωρισμένους, με τους οποίους μπορεί να ταυτιστώ ή να διαφωνήσω. Το ‘Χώρισα’ είναι ένα ολόκληρο σύμπαν. Ο καθένας μπορεί να γίνει μέρος του ανά πάσα στιγμή. Όπως είναι και το Μότο μας, «όλοι έχουμε μία ιστορία να πούμε, το xorisa.gr περιμένει τη δική σου».

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #89 (20/01/2018-21/01/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω