Polis Face: Γιάννης Τουρατζίδης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 27.1.2018 | 20:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Polis Face: Γιάννης Τουρατζίδης

THESS-SKG STORIES

Αν η φράση «Η μηχανή είναι η προέκταση του εαυτού του» ταιριάζει σε κάποιον γάντι, τότε αυτός  σίγουρα είναι ο Γιάννης Τουρατζίδης.


Συμμετέχοντας σε μικρές κατηγορίες με πολλές διακρίσεις, από μικρός κατάφερε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ελληνικά πρωταθλήματα αλλά και να συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες εκτός Ελλάδας, φέρνοντας στη χώρα πολλές διακρίσεις.

Συναντούμε τον πανελλήνιο πρωταθλητή ΜΧ2, πρωταθλητή βορείου expert και πρωταθλητή Ανατολικής Ευρώπης, εκτός πίστας και χωρίς κράνος για να τον γνωρίσουμε.

1.Από ποια ηλικία ανεβαίνεις στις μηχανές και πώς προέκυψε;
Σε μηχανή ανέβηκα για πρώτη φορά στην ηλικία των 6 ετών. Η αγάπη του πατέρα μου για τις μηχανές  ήταν μεγάλη και τη μετέδωσε σε εμένα και τα αδέρφια μου. Έτσι αγαπήσαμε τη μοτοσυκλέτα και ξεκινήσαμε αυτό το άθλημα.
 

2.Τι είναι για σένα η μηχανή σου; Έρωτας; Πάθος; Διασκέδαση; Κάτι άλλο;
Για μένα η μηχανή μου είναι  πάθος, καθώς όταν την οδηγώ, νιώθω τόσο μεγάλο ενθουσιασμό, σαν να την οδηγώ για πρώτη φορά. Απελευθερώνεσαι, ηρεμείς από όλα πάνω στη μηχανή, αλλά σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και έτσι αρχίζεις να το διασκεδάζεις και να σου αρέσει.  Εκεί έρχεται η απόλυτη ικανοποίηση.
 

3.Πώς νιώθεις μετά από μία πετυχημένη χρονιά, όπως αυτή που έκλεισε;
Η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου, διότι κατάφερα και κατέκτησα τρία πρωταθλήματα στη σειρά. Νιώθω  μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αφού όλος αυτός ο κόπος, η προσπάθεια  και η προπόνηση απέδωσαν και είχα αυτό το καλό αποτέλεσμα. Νιώθω  επίσης μεγάλη υπερηφάνεια, διότι εκπροσώπησα την Ελλάδα αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης, καθώς το κατέκτησα και έδωσα μεγάλη χαρά σε όλους αυτούς που δουλεύουν μαζί μου και με στηρίζουν.
 

4.Στη νέα χρονιά θα αγωνίζεσαι σε μεγαλύτερη κατηγορία.  Έχεις άγχος; Νιώθεις έτοιμος;
Φέτος είναι μια χρονιά αλλαγής για εμένα, καθώς ανεβαίνω στη μεγαλύτερη κατηγορία με πολύ έντονο ανταγωνισμό, με πολλούς αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας και με μια νέα μοτοσυκλέτα. Ναι, είμαι  αγχωμένος,γιατί είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα, αλλά είμαι πανέτοιμος να την αντιμετωπίσω.
 

5.Η γρήγορη άνοδος ενός αθλητή κρύβει  παγίδες;
Μια γρήγορη άνοδος χωρίς την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να αποφέρει τραυματισμούς, που είναι ό,τι χειρότερο για έναν αθλητή που με πολύ κόπο προσπαθεί να ανέβει επίπεδο και ένας τραυματισμός μπορεί να καθυστερήσει αυτήν την προσπάθειά του.
 

6.Πώς φαντάζεσαι τον Γιάννη σε 5 ή 10 χρόνια;
Πιστεύω πως αυτό το άθλημα ποτέ δεν θα ήθελα να το σταματήσω, γιατί του έχω τεράστια αγάπη. Ίσως δεν θα το ακολουθούσα  επαγγελματικά σε 10 χρόνια.
 

7.Μίλησέ μας για τον νέο σου έρωτα, την YAMAHAYZ45of. Είναι όντως έρωτας;
Είναι μια καινούργια μηχανή, εντελώς  διαφορετική από τις προηγούμενες, αλλά την έχω μάθει πολύ καλά και αρχίζει να μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι απίστευτα ωραία μηχανή. Κάθε φορά που την οδηγώ απλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο.
 

8.Οι φήμες λένε  πως είσαι ένας ήπιος, ήσυχος χαρακτήρας. Πώς συνδυάζεται αυτό με τον δυναμισμό που βγαίνει στους αγώνες;
Αυτό είναι αλήθεια, διότι στον αγώνα έχεις έναν στόχο, να πάρεις τη νίκη, και πρέπει να παλέψεις, οπότε αυτό δεν σου αφήνει  περιθώρια.
 

9.Το άθλημά σου, όπως και άλλα αθλήματα, ενώ προσφέρει θέαμα, δεν μπορούμε να πούμε πως συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου. Τι πιστεύεις πως φταίει γι’ αυτό;
Πιστεύω πως, επειδή είναι ένα μηχανοκίνητο άθλημα και πολύ φοβούνται ότι είναι επικίνδυνο, δεν έχει την ανάλογη προβολή και διαφήμιση όπως άλλα αθλήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι δεν αγαπιέται τόσο. Επίσης είναι αρκετά ακριβό σπορ, οπότε λίγοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #89 (20/01/2018-21/01/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω