Ο Μανώλης Γλέζος στην κοπή πίτας της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.1.2018 | 21:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο Μανώλης Γλέζος στην κοπή πίτας της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Με πολύ ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, παρουσία του Ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου.


Ο 95χρονος κ. Γλέζος, προχώρησε σε μία ιδιαίτερη δήλωση, καθώς θυμήθηκε την... πρώτη του επίθεση με χημικά, μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Με την Λ.Α.Ε. μας ενώνει το γεγονός ότι η πρώτη επίθεση με χημικά έγινε στην Ραμάλα σε μένα και στον Λαφαζάνη δίπλα μου. Αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, αυτό είναι που μας συνδέει», ανέφερε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ενώ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του στην εκδήλωση!

Ο Μανώλης Γλέζος, ευγενικά ζήτησε ότι: «μαζί με τη φωτογραφία, όποιος επιθυμεί, ας δώσει και ένα ευρώ για την ανέγερση της βιβλιοθήκης στο όνομα του αδελφού μου, Νίκου Γλέζου, ο οποίος το 1944 σε ηλικία 19 ετών, εκτελέστηκε για την αντιστασιακή του στάση».

Τυχερός της βραδιάς ήταν το μέλος του συνταξιοδοτικού σωματείου «Η Συσπείρωση», Κώστας Τσιτουρίδης, ενώ σημειώνεται ότι είχε προγραμματιστεί να παραβρίσκεται και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά ακυρώθηκε η πτήση του από Αθήνα λόγω ομίχλης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω