Μπόλαρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Όχι ονομασία που θίγει την Ελλάδα - Γιατί να αρνηθούμε τα συλλαλητήρια;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10.1.2018 | 09:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μπόλαρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Όχι ονομασία που θίγει την Ελλάδα - Γιατί να αρνηθούμε τα συλλαλητήρια;

THESSNEWS-DESK

Ως αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν με την ονομασία του νότιου  μέρους της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας χαρακτήρισε το Σκοπιανό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.


«Επρόκειτο για μια κίνηση γεωστρατηγικού χαρακτήρα που απέβλεπε στην ενσωμάτωση της Μακεδονίας στο σύστημα του Βορρά», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζοντας τον όρο επιθετικό σε βάρος της Ελλάδας, ο κ. Μπόλαρης επισήμανε ότι στα Σκόπια έχουν εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα ταυτότητας. «Τους καλούμε να είναι ήρεμοι, καταλαβαίνουμε το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Μπόλαρης.

«Όπως εμείς καταλαβαίνουμε ότι οι έχουν ανάγκη αυτοπροσδιορισμού, πρέπει να λάβουν υπ? όψιν το δικό μας δικαίωμα και να μη θίγουν το δικό μας δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού». ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα όνομα ξεκάθαρο στη διεθνή κοινότητα που να μη θίγει τη χώρα μας.

Όσον αφορά το εάν πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να περάσει απλά από τη Βουλή ή να γίνει δημοψήφισμα, ο Μάρκος Μπόλαρης είπε πως η Βουλή έχει χειριστεί και στο παρελθόν σημαντικά ζητήματα με σοβαρότητα.

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης διοργανώνονταν  περίπου 200 συλλαλητήρια στην Αθήνα. «Θα αρνηθούμε σε ανθρώπους που έχουν ευαισθησία σε ένα θέμα να πουν τη γνώμη τους;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω