Ν. Κωνσταντινίδης στην ThessNews: «Η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 9.1.2018 | 14:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Κωνσταντινίδης στην ThessNews: «Η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη»

THESSNEWS

Εδώ και δέκα χρόνια η κατασκευαστική εταιρεία «ΑΝΑΔΟΜΩ», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και έχει κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου, αφού όσες ανακαινίσεις ανέλαβε, τις έχει φέρει εις πέρας με τεράστια επιτυχία.


Επιπλέον η ανάπτυξή της στον τομέα των κατασκευών είναι σε συνεχή άνοδο και αυτό δείχνει την καταξίωσή της σε αυτόν τον τομέα. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Κωνσταντινίδης, καταθέτει τις απόψεις του στην ThessNews για τη χρονιά που πέρασε αλλά και για αυτήν που έρχεται.


- Ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς των κατασκευών και ανακαινίσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα;
Μέσα στην οικονομική ύφεση των τελευταίων οκτώ ετών, ο κατασκευαστικός κλάδος συρρικνώθηκε, πολλά μεγάλα εθνικά έργα σταμάτησαν και τα ιδιωτικά σχεδόν εξαφανίστηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου και μαζί με αυτές πολλές θέσεις εργασίας, πολλά κεφάλαια αλλά και μεγάλη τεχνογνωσία από συνεργεία και εμπειροτέχνες που μετανάστευσαν, προκειμένου να βρουν δουλειά. Είναι σημαντική απώλεια, που την βιώνουμε στον χώρο των κατασκευών.
 

- Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια ανάκαμψη της αγοράς, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;
Σίγουρα το 2017 ήταν καλύτερο από το 2016 και όλα δείχνουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη. Εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυσκολίες και στρεβλώσεις, αλλά γνώμη μου είναι ότι είμαστε στις τελευταίες ταλαντώσεις μετά το «Σοκ και Δέος» των περασμένων ετών.

- Πόσο δημοφιλείς έγιναν οι ανακαινίσεις τα τελευταία χρόνια;
Οι ανακαινίσεις, το έχω πει και στο παρελθόν, είναι το χειρουργείο των κατασκευών. Θέλουν μεγάλη προσοχή, τεχνογνωσία και συντονισμό. Δυστυχώς στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ανακαινίσεις και το χειρότερο είναι ότι βρίσκουν και ανυποψίαστους να πείσουν βάζοντάς τους σε περιπέτειες. Στην «ΑΝΑΔΟΜΩ» έχουμε αναπτύξει τεχνογνωσία με επενδύσεις σε εξοπλισμό αλλά κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό. Οπότε για να απαντήσω, οι ανακαινίσεις είναι αρκετά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό έχουν προσελκύσει και ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μίας ανακαίνισης.
 

-Τι κυρίως ανακαινίζει ο Έλληνας στο σπίτι του;

Ωραία ερώτηση. Το μπάνιο και μετά την κουζίνα, υπάρχουν στην αγορά, όπως και στην εταιρεία μας, πολύ οικονομικά πακέτα και για τα δύο. Είναι δύο χώροι που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, λύνονται λειτουργικά ζητήματα που ίσως υπάρχουν από έναν κακό αρχικό σχεδιασμό, οπότε είναι μία λύση γι’ αυτούς που δεν  έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ολική ανακαίνιση.
 

-Τον ενδιαφέρει η εξοικονόμηση ενέργειας και οι σχετικές παρεμβάσεις;
Δυστυχώς όχι ακόμα. Η αγορά της χώρας μας είναι σε φάση ανασύνταξης, δηλαδή ακόμα και ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας πολλοί το θεωρούν πολυτέλεια! Αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι προτεραιότητα.
 

- Ποια είναι η πορεία ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η «ΑΝΑΔΟΜΩ» τα επόμενα χρόνια;

Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων και μέσω της «RE/MAX Αναδομώ», εταιρείας του ομίλου μας, θα επενδύσουμε σε υπηρεσίες αγοράς-μίσθωσης ακινήτου για τους πελάτες μας. Επίσης στην εκπαίδευση του προσωπικού, από στελέχη μέχρι τεχνίτες, προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις παροχές μας. Στόχος μας για το 2018 είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα και να μειώσουμε τιμές και χρόνους, και θα τα καταφέρουμε! 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #86 (29/12/2017)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω