Ερντογάν σε Τσίπρα: Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη καμίας χώρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7.12.2017 | 16:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ερντογάν σε Τσίπρα: Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη καμίας χώρας

THESSNEWS-DESK

«Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητας καμιάς χώρας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Θράκη.


Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη για απόλυτο σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης

Αναφερόμενος στη συνθήκη, διερωτήθηκε: «Υπάρχουν προβλέψεις μόνον ως προς το Αιγαίο; Τίποτα ως προς τα μειονοτικά μας θέματα; Ως προς το νομικό καθεστώς που διέπει τις αμφότερες μειονότητες;»

Πρόσθεσε ότι ειδικά για τη δυτική Θράκη «πρέπει να γίνουν κάποιες καινούριες σκέψεις σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Νταβός και στο δημοψήφισμα επί του σχεδίου Ανάν που απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι το 2004.

Όπως είπε, στο Νταβός η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε να αποχωρήσει τελευταία στιγμή από τις συνομιλίες. «Οι ελληνοκύπριοι στο Νταβός μάς υποσχέθηκαν ότι θα φτάσουμε στη λύση και δεν έγινε έτσι», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι το ίδιο συνέβη και στο Κραν Μοντανά

«Στην Ελβετία ποιος αποχώρησε; Και πάλι η ελληνοκυπριακή πλευρά», υποστήριξε, ενώ συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση και αυτό θέλει και η ελληνική πλευρά, αλλά τίθενται θέματα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως υπεκφυγές της τελευταίας στιγμής ώστε να μην καταλήξουμε κάπου».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω