Τουρνουά υδατοσφαίρισης στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Δ. Γραμματικόπουλου

THESSCITY 7.12.2017 | 12:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τουρνουά υδατοσφαίρισης στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Δ. Γραμματικόπουλου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || [email protected]

Τουρνουά υδατοσφαίρισης στη μνήμη του Δημήτρη Γραμματικόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τον Όμιλο «Φίλων Θαλάσσης» και την ομάδα υγρού στίβου του Άρη.


Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων: Όμιλος «Φίλων Θαλάσσης», η ομάδα του Άρη, της Πάτρας και του Περιστερίου, οι οποίες αγωνίζονται στην Α2 του πόλο, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

«Προσπαθούμε χρηματικά, να συμβάλουμε και εμείς στη προσπάθεια να πραγματοποιούν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδημάρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, στη σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό Μέγαρο.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου «Φίλων Θαλάσσης», Λεωνίδας Αθανασιάδης, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο τουρνουά, πρώτο με τέσσερις ομάδες της Α2 κατηγορίας του υγρού στίβου και στη μνήμη του Δημήτρη Γραμματικόπουλου, είναι τιμή για την οικογένεια του Ομίλου.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης εμπλέκεται έμπρακτα στον αθλητισμό, μιας και γνωρίζουμε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης, εκφράζοντας την χαρά τους που ο δήμος πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Ο θάνατος του Δημήτρη Γραμματικόπουλου ήταν η αιτία να κάνουμε το τουρνουά στη μνήμη του», επισήμανε ο Πασχάλης Καραγιάννης έφορος της ομάδας υδατοσφαίρισης του Άρη, προσθέτοντας ότι είναι τιμή του Άρη να συμμετέχει σε αυτό το τουρνουά.

Σχετικά με τις υποδομές, τον στόχο του τουρνουά καθώς και την αγάπη των νέων παιδιών για τον υγρό στίβο, ο πρόεδρος του Ομίλου «Φίλων Θαλάσσης», εξήγησε πως οι ίδιοι επιθυμούν να προσελκύσουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται, για να «αγκαλιάσουν» τον υγρό στίβο.

Για να το κάνεις όμως αυτό, πρέπει σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, να διαθέτεις μία «καλή βιτρίνα», σημειώνοντας πως οι αντίκες ομάδες του αθλήματος πρέπει να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε τα παιδιά να νιώθουν την «αίγλη» και να έρθουν στο Σωματείο ή στο άθλημα.

Ο έφορος της ομάδας υδατοσφαίρισης του Άρη, επισήμανε επίσης, ότι η ομάδα του Άρη στο πόλο, δε γίνεται να αγωνίζεται σε χαμηλή κατηγορία, όταν όλες οι κατηγορίες παίδων είναι πλήρης, τη στιγμή που και η ομάδα γυναικών είναι δυνατή, καθώς και τα «κορίτσια, που πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας ότι οι νέοι του Άρη διακρίθηκαν το περασμένο  καλοκαίρι.

«Είμαστε αισιόδοξοι για τη πορεία στην Α2, με το βλέμμα στην Α1», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ομάδας υδατοσφαίρισης του Άρη, ενώ τόνισε πως ο υγρός στίβος  θα αναπτυχθεί περισσότερο στο μέλλον στη Θεσσαλονίκη.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω