ΑΑΔΕ: Στη δημοσιότητα οι επικαιροποιημένοι και εμπλουτισμένοι κατάλογοι οφειλετών του δημοσίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 6.12.2017 | 22:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΑΑΔΕ: Στη δημοσιότητα οι επικαιροποιημένοι και εμπλουτισμένοι κατάλογοι οφειλετών του δημοσίου

THESSNEWS-DESK

Στην δημοσιοποίηση μέσω της ιστοσελίδας της προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η ΑΑΔΕ στα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.


Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.  Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί  αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα φυσικά πρόσωπα  τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα χρωστούν 19,6 δις. ευρώ στην εφορία και 1,24 δις. ευρώ στον ΕΦΚΑ. Τα 14.083 νομικά πρόσωπα, έχουν συνολικά χρέη 73,26 δις. ευρώ προς την εφορία και 7,639 δις. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω