Λιαργκόβας… τέλος από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής-Σε αναζήτηση αντικαταστάτη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 6.12.2017 | 13:28 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Λιαργκόβας… τέλος από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής-Σε αναζήτηση αντικαταστάτη

Δεν θα ανανεωθεί τελικά η θητεία του Παναγιώτη Λιαργκόβα, συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους που εδρεύει στη Βουλή.


Τα σενάρια απομάκρυνσης του ήταν γνωστά εδώ και ημέρες καθώς ο κ. Λιαργκόβας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με στελέχη της κυβέρνησης λόγω των εκθέσεων που έβγαζε το Γραφείο για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Η τελευταία «κόντρα» έγινε στις αρχές του περασμένου μήνα όταν ο Παναγιώτης Λιαργκόβας δημοσίευσε στοιχεία για το δημόσιο χρέος. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Νίκος Βούτσης καταλόγισαν στον καθηγητή ότι δεν έλαβε υπόψιν του τα επικαιροποιημένα στοιχεία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Ο κ. Λιαργκόβας κατείχε τη θέση του συντονιστή από το 2012. Η θητεία του ήταν πενταετής και έληγε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο κ. Λιαργκόβας θα παραμείνει στην θέση μέχρι να τοποθετηθεί νέος συντονιστής. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής για αυτό και συνεδριάζει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και των αντιπρόεδρων του Κοινοβουλίου.

Η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι ο κ. Λιαργκόβας να παραμείνει στη θέση που κατέχει σήμερα μέχρι να τοποθετηθεί ο αντικαταστάτης του.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω