Πού είναι ο κεντρώος Μητσοτάκης;

ΑΠΟΨΕΙΣ 5.12.2017 | 15:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πού είναι ο κεντρώος Μητσοτάκης;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Αναρωτιέμαι τον τελευταίο καιρό πού είναι αυτός ο κεντρώος πολιτικός, ο μεταρρυθμιστής, ο άνθρωπος που θα ένωνε στο πρόσωπό του τη μεσαία τάξη και θα λύτρωνε την Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Θυμάμαι τις πρώτες ώρες της εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ και τον ορυμαγδό που ακολούθησε από διάφορα ΜΜΕ εξιδανικεύοντας την επιλογή της πλειοψηφίας των μελών και φίλων του κόμματος. Ο ίδιος στην αρχή ήταν αρκετά προσεκτικός στις πρώτες του δημόσιες τοποθετήσεις και έδειχνε μια διάθεση για σκληρή μεν, αλλά δίκαιη κριτική και αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.

Λίγες μέρες μετά αποφάσισε να κάνει αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη. Οκ είπαμε, τάξιμο ήταν, επειδή τον στήριξε στον δεύτερο γύρο. Και το πρώτο χρονικό διάστημα υπήρχε μια διαφορετική γραμμή και τοποθέτηση των δύο.

Όμως πολύ γρήγορα όλα άλλαξαν. Και ρέπουν με μανιώδη ρυθμό από το κακό στο χειρότερο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε πολύ γρήγορα στο στόμα του τη λέξη «εκλογές». Και αν την πεις μια φορά, μετά πρέπει να τη λες ή να την εννοείς συνέχεια.

Και αν ανεβάζεις μια φορά τους τόνους, μετά πρέπει συνεχώς να τους κρατάς υψηλούς.

Όμως αυτό την κοινωνία την κουράζει. Και φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις. Μετά από τόσον καιρό, οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχαν μεταφραστεί σε προσθήκες στη ΝΔ. Όμως αυτή παραμένει δημοσκοπικά περίπου στάσιμη. Γιατί ο κόσμος δεν πείθεται πια ότι επιδιώκεις να επανέλθεις στην εξουσία επειδή απλά η χώρα πάει στα βράχια. Αφού μέχρι πριν 3 χρόνια αποτελούσες μέρος του συστήματος εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Εκτιμώ ότι η χώρα χρειάζεται τον άλλον Μητσοτάκη. Αυτόν πριν τις εκλογές. Πριν την ταύτισή του με συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα. Αυτόν που δεν έμοιαζε παρακολούθημα μιας μικρής μειοψηφίας, ξένων στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Αλλά, άραγε, υπήρχε ποτέ αυτός;
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #82 (02/12/2017-03/12/2017)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω